Frumosu: Două amenzi aplicate și 20,62 metri cubi de lemn confiscat de la o societate comercială

La data de 20.07.2017, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control la o societate comercială din comuna Frumosu privind legalitatea deţinerii, transportului şi comercializarea de material lemnos.
Cu această ocazie, în urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozitul societăţii şi a comparării cantităţii de material lemnos rezultat cu stocurile din evidenţele scriptice, s-a constatat faptul că firma deţine în depozit cantitatea de 20,62 m.c. lemn rotund răşinoase, fără documente de provenienţă.
Totodată, echipa de control a constatat faptul că societatea nu a respectat prevederile legale privind modul de completare a unui număr de 27 avize de însoţire material lemnos și nu a prezentat registrul de evidenţă intrări/ieşiri a materialului lemnos.
În cauză, societatea a fost sancţionată contravenţional, fiindu-i aplicate 2 amenzi în cuantum total de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 20,62 m.c. lemn rotund de esență răşinoase în valoare de 3.093 lei.
Mai nouă Mai veche