Jandarmii au arborat drapelul tricolor pe Vârful Rarău

Jandarmeria Română a iniţiat proiectul „O echipă. Un steag. Un ideal”, dedicat Anului Centenar, în cadrul căruia o echipă de 10 jandarmi montani, cu o bogată experiență în domeniul montan și escaladări notabile, va arbora drapelul tricolor pe masivele reprezentative din Munţii Carpaţi.

În ziua de 27 noiembrie 2018, începând cu ora 16.00, cu sprijinul Primăriei comunei Pojorâta, Echipa Naţională Montană din cadrul Jandarmeriei Române a prezentat, la Centrul Cultural „Pietrele Doamnei” Pojorâta, filmul „Pentru eroii care ne-au lăsat o ţară”. Filmul a fost realizat în perioada 22 - 27 iulie 2018, când jandarmii montani au parcurs pe jos creasta Munţilor Carpaţi, pe vechea linie a frontului din Moldova, între Mărăşti - Soveja şi Oituz - Cireşoaia, în vederea comemorării sacrificiului militarilor români căzuţi în luptele purtate în Primul Război Mondial pentru reîntregirea ţării, fiind vizate atât mausoleele şi cimitirele soldaţilor existente în zona judeţelor Vrancea şi Bacău cât și vestigii de luptă din zone greu accesibile.

În ziua de 28 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, s-au realizat ascensiunea şi arborarea drapelului tricolor pe Vârful Rarău cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, activitate la care au participat Echipa Naţională Montană din cadrul Jandarmeriei Române, jandarmi de la posturile montane din județul Suceava, șeful Serviciului Public Salvamont Suceava și elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

Mai nouă Mai veche