O femeie a fost violată sub un pod, în zona Gura Humorului. Agresorul a fost arestat pentru 30 de zile


La data de 01.11.2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Vasile Moldovan pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. 1 Cod Penal constând în aceea că la data de 26.10.2018, în jurul orelor 00.15, a urmărit o persoană în timp ce aceasta se deplasa pe drumul comunal de la locul de muncă spre locuința sa din aceași localitate, iar când a ajuns în dreptul unui pod a lovit-o pe aceasta cu pumnii și picioarele peste corp, a amenințat-o cu moartea după care a târât-o în afara părții carosabile, pe malul șanțului unde a întreținut raporturi sexuale normale cu susnumita.

Față de inculpat s-a dispus la data de 31.10.2018 măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 01.11.2018 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea procurorului de caz şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche