Un copil de doi ani a murit de foame după ce a fost hrănit doar cu lapte și ceai



O fetiță ajunsă cu anemie severă la Spitalul Fălticeni ar fi murit de foame, susțin medicii, după ce bunica a povestit că ar fi fost hrănită doar cu lapte și ceai.

Daria, o fetiță de un an și zece luni a ajuns luni după amiază la Spitalul municipal Fălticeni. Copila era subnutrită și anemică, iar medicii nu au reușit să îi salveze viața. A murit la scurt timpdupă ce a ajuns la spital. Încă de la început s-a bănuit că fetița nu a fost îngrjită corespunzător de familie și că ar fi murit de foame.

Copila a fost lăsat de mama plecată la muncă în străinătate în grija tatăului, alături de alți trei frați. Luni, când a văzut că fetița se simte tot mai rău, tatăl care locuiește în comuna Preutești din județul Suceava a dus-o la bunici, la Horodniceni. Bunica fetiței a sunat la 112 când a văzut starea în care se află copilul.

Copila a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Fălticeni, unde a fost diagnosticată cu anemie severă şi insuficienţă respiratorie.

Poliţiştii suceveni au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Între timp, bunica le-a mărturisit medicilor de la Spitalul din Fălticeni că fetița ar fi fost hrănită doar cu lapte și ceai.

„Pacienta a fost diagnosticată cu anemie severă. Un copil de doi ani are nevoie de o alimentaţie mult mai consistentă”, a afirmat directorul medical al Spitalului Fălticeni, Dorin Vâlceanu.

O anchetă a fost demarată și de Direcția pentru Protecția Copilului Suceava. Asta pentru că deși avea probleme de sănătate încă de la naștere, copilul nu se afla în evidența niciunui medic.

„Copilul nu era înregistrat la niciun medic. Colegii mei se vor deplasa la fața locului. Am solicitat și Primăriei Preutești să facă o anchetă socială”, a spus Nicolet Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.
Mai nouă Mai veche