Peste o mie de amenzi aplicate de polițiști în perioada 6-12 decembrie

În perioada 06-12 decembrie 2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului, s-au efectuat 3 misiuni de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 400 de evenimente, 306 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 212 infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 61 de permise de conducere (7 pentru alcool, 9 pentru viteză excesivă și 45 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 12 certificate de înmatriculare.
Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1009 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (827) au fost aplicate la regimul rutier, 110 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 16 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 445.290 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 20.398 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 10 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional.
Mai nouă Mai veche