Tânăr cu permisul suspendat, prins băut la volan pe strada Gării din Dornești. Avea 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 23.12.2018, ora 19.20, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe strada Gării din comuna Dornești, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat în perioada 15.11.2018 – 14.03.2019.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența medicului de gardă, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche