Peste 900 de amenzi aplicate de polițiști în ultima săptămână


În perioada 10.01. - 17.01.2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului, s-a efectuat o misiune de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 356 de evenimente, 263 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 179 de infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 6 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 48 de permise de conducere (3 pentru alcool, 5 pentru viteză excesivă și 40 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 25 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 902 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (742) au fost aplicate la regimul rutier, 102 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 58 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 344.801 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 7672 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 11 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 2 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
Mai nouă Mai veche