Peste o mie de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului


În perioada 18.01 - 26.01.2019, poliţiştii suceveni au desfășurat la nivel județean acțiuni cu efective sporite pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la 376 de evenimente din care 274 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Au fost constatate 177 de infracțiuni și au fost aplicate 1005 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (804) au fost aplicate la regimul rutier, 92 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, 72 pentru acte ilicite de comerț, iar restul pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 547.880 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 26.890 lei.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră, în această perioadă acţionând zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră. Poliţiştii au reținut 73 de permise de conducere (6 pentru alcool, 12 pentru viteză excesivă și 55 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 26 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 6 persoane, alte 23 de persoane fiind cercetate în cadrul unor dosare penale.
În aceeaşi perioadă au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare siguranța cetățenilor fiind o prioritate permanentă a polițiștilor.
Mai nouă Mai veche