Piciorul secționat al unui pacient, dus de polițiști în sacoșă la spital. Echipajul de Ambulanță care a prelua victima a refuzat să ia și membrul amputat pentru a se încerca reconstrucția piciorului

Situație incredibilă, săptămâna trecută, în localitatea Bursuceni din județul Suceava. Un adolescent de 17 ani a fost lovit de locomotiva unui tren de călători, în apropiere de Halta Bursuceni. Tânărul a suferit mai multe răni grave, fiindu-i amputat un picior. El a fost găsit de tatăl lui care a anunțat autoritățile.

Victima a fost preluată de un echipaj de al Serviciului Județean de Ambulanță și a fost transportată la Spitalul Judeațean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Echipajul de Ambulanță este însă acuzat că a refuzat să preia și piciorul amputat al băiatului.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, polițistul criminalist Bogdan Bănică, a relatat pe Facebook întâmplarea trăită de colegii lui care au intervenit la eveniment.

Ca în toate cazurile de maximă urgență, colegii mei s-au deplasat la locul indicat, sirene, girofar, alertă de gradul unu. Echipajul medical preia victima, o introduce în ambulanță și rămâne fără răspuns la solicitarea polițiștilor: „Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat. Ăla secționat, al victimei..."

Scârțâit de pneuri, nino-nino și ambulanța...dusă a fost.

- OK, dar ce dracu’ facem cu...piciorul, întrebă mirat un agent proaspăt ieșit din școală.
- Îl ducem la spital, cum ce facem? Poate se reușește reconstrucția, veni instant răspunsul colegului.
- De dus îl ducem, dar cum?

În sacoșă. Într-o sacoșă au fost nevoiți ai mei să-l ducă, pe piciorul amputat, la UPU, în Logan. Și a fost predat asistentelor de acolo, pe bază de proces-verbal: „alăturat vă înaintăm una bucată treime inferioară gambă de om...”

Bogdan Bănică a mai afirmat că situația ar trebui analizată de o comisie mixtă de la Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

„Vi se pare o un lucru de normalitate ca patrula de poliție să transporte la Urgențe,în portbagaj, un picior în pungă de plastic? Picior de om, să nu uit să precizez. E drept, fără puls, el, piciorul, săracul...”, a scris Bogdan Bănică pe pagina de Facebook.

Mai nouă Mai veche