FOTO Urmăriri în trafic, focuri de armă și aproximativ 14.000 pachete cu țigări confiscate



Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 13.869 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 157.200 lei.

La 27 august 2019, în jurul orei 09.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, o femeie, cetățean român R. S., în vârstă de 54 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, sub capotă şi în locaşul roţii de rezervă ale autoturismului, cantitatea de 504 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 756 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.



În data de 26 august 2019, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noștri au acționat, în trafic, pentru reținerea, pe raza localității de frontieră Vadu Izei, jud. Maramureș, a unui autovehicul marca Dacia Logan despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări, provenită din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea mașinii în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Pentru indisponibilizarea autoturismului, polițiștii de frontieră au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată șoferul nu a oprit.

După aproximativ 2 km de urmărire, șoferul a intrat cu mașina în curtea unui imobil de pe raza aceleiași localități, a abandonat-o și a fugit.

În interiorul mașinii au putut fi observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autovehiculului cu țigări la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conțin 6.990 pachete țigări, în valoare de aproximativ 82.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea și reținerea conducătorului auto și tragerea la răspundere a acestuia.



Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava, au descoperit pe raza localității Straja, la sfârșitul săptămânii trecute, trei colete cu țigări de proveniență ucraineană, care s-au dovedit a conține 6.375 pachete țigări, în valoare de 74.500 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.



Mai nouă Mai veche