Un adolescent băut s-a izbit cu scuterul într-o mașină, la Vicovu de Sus și a ajuns la spital. Avea 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 19.08.2019, în jurul orei 20.10, în timp ce conducea mopedul pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Vicovu de Sus ajuns la intersecţia cu strada Sfântul Andrei, un localnic de 16 ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un tânăr de 21 de ani din aceeași localitate, oprit pentru a efectua un viraj la dreapta.
Din accident, a rezultat rănirea gravă a conducătorului mopedului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul minorului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu deține permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat” ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche