Greșeli de toată jena în aplicația Suceava CityApp care a costat zece mii de euro: instituții desființate de șase ani și fotografii din municipiul Botoșani



Primăria municipiului Suceava a plătit 44.900 de lei pentru realizarea unei aplicații pentru promovarea orașului. Aplicația intitulată Suceava CityApp este disponibilă pe platformele iOS și Android, și a fost realizată de SC Schubert & Franzke SRL Cluj Napoca.

Deși a costat zece mii de euro, aplicația nu are nicio utilitate practică, fiind doar o compliație de texte și fotografii copiate de pe Wikipedia și din alte surse de pe internet despre obiective turistice și instituții publice din localitate.

Dezvoltatorii aplicației nu au făcut decât să copieze informații și fotografii fără să verifice măcar dacă acestea mai sunt de actualitate.

Așa ne-am trezit cu greșeli de toată jena, care nu au fost semnalate nici de angajații primăriei.

Printre gafele flagrante se numără includerea în lista instituțiilor publice a Gărzii Financiare, instituție desființată încă din anul 2013. Mai mult, fotografia care ilustrează secțiunea despre Garda Financiară este de fapt o imagine a sediului fostei Gărzi Financiare din Botoșani.

O altă gafă o găsim la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”. Articolul este ilustrat cu o fotografie a corpului nou al unității de învățământ, construit în perioada comunistă, în timp ce în descrierea se arată că ar fi vorba despre o clădire în stil baroc.

La Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, dezvoltatorii aplicației nu au găsit probabil o fotografie pe internet, motiv pentru care au ilustrat articolul cu o imagine din alt județ în care apar mai multe ambulanțe cu numerele de înmatriculare acoperite cu bandă neagră.

UPDATE: Între timp, articolul despre Garda Financiară a fost eliminat din aplicație, iar descrierea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” a fost modificată.  









Mai nouă Mai veche