Trei arme și peste 30 de elemente de muniție confiscate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Suceava în cadrul unei acțiuni de verificare


La data de 01.02.2020, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Suceava a organizat o acțiune punctuală pe raza județului pe linia verificării respectării legislației de către posesorii legali de permise de arme letale și neletale.
Au fost verificați 7 deținători autorizați de arme și au fost constatate 2 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.
A fost aplicată o sancțiune contravențională prevăzută de Legea nr.295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în valoare de 500 lei.
Au fost indisponibilizate 2 arme de vânătoare și 1 armă neletală de autoapărare, 24 bucăți de cartușe letale pentru arme de vânătoare și 7 bucăți cartușe neletale cu gaze;
De asemenea, au fost emise 2 dispoziții de anulare a dreptului de deținere, respectiv port și folosire a armelor neletale.

Exemplu:
La 01.02.2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava au identificat un bărbat de 31 de ani din municipiul Suceava și un bărbat de 59 de ani din comuna Mălini, ambii posesori de permis de armă, care nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității acestora și nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea documentelor. În cauză, fiecăruia i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, ce vor fi soluţionate procedural. Totodată, au fost ridicate și indisponibilizate 2 permise de armă, 1 armă neletală de autoapărare și 2 arme de vânătoare, 7 cartușe neletale cu gaz și 24 de cartușe de vânătoare de diverse calibre.
Mai nouă Mai veche