Fake-news comunicat de Prefectura Suceava despre vindecarea pacientului din Mălini. În realitate, bărbatul este pozitiv și va mai sta cel puțin încă șapte zile în spital



Prefectura Județului Suceava a transmis luni, la ora 15.06, un comunicat de presă prin care informează că primul pacient confirmat din Suceava s-ar fi vindecat de coronavirus. Informația comunicată de Prefectura Suceava și difuzată de cele mai multe instituții mass-media din județ s-a dovedit a fi neadevărată.

Informația a fost infirmată chiar de managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț. Astfel, în realitate bărbatul a fost pozitiv la ultimele probe prelevate și va mai rămâne în spital pentru cel puțin șapte zile.

Ulterior, la insistențele jurnaliștilor de a clarifica informația neadevărată difuzată de instituție, Prefectura Suceava a transmis un alt comunicat, la ora 18.48, în care rectifică informația inițială și recunoaște că pacientul nu s-a vindecat și că rămâne internat în spital.

Reprezentanții Prefecturii susțin că sursa informațiilor neadevărate ar fi fost o raportare a DSP către Departamentul pentru Situații de Urgență.
Mai nouă Mai veche