Incompatibilitate: Petronela Paziuc, manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către PAZIUC PETRONELA, manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.

Paziuc Petronela se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 aprilie 2013, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, exercită și funcția de medic primar psihiatrie în cadrul Cabinetului Medical Psihiatrie „Dr. Paziuc Alexandru”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

Potrivit Legii nr. 176/2010, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 24 septembrie 2014
Mai nouă Mai veche