Persoană suspectă de comiterea unei fapte de distrugere prin incendiere identificată şi reţinută de poliţişti

La nivelul I.P.J. Suceava, conducerea inspectoratului a dispus intensificarea activităţilor investigative şi de cercetare penală în cauzele cu autori necunoscuţi, în vederea identificării făptuitorilor, asigurării materialului probator şi deferirii acestora către justiţie.
Astfel, poliţiştii structurii de investigații criminale au reușit identificarea și reținerea autorului unei fapte de distrugere prin incendiere.La data de 06.09.2015, ora 22.54, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de un bărbat de 54 de ani, din localitate, despre faptul că la autoturismul proprietate, a izbucnit un incendiu.
Poliţiştii deplasați la faţa locului au identificat autoturismul părții vătămate parcat vis- a-vis de locuința sa și distrus prin incendiere în proporție de 75%.
Incendiul a fost localizat și stins de un echipaj I.S.U., care a stabilit ca și cauză probabilă, folosirea intenționată a sursei de aprindere.
În urma activităţilor investigativ operative şi de cercetare penală complexe efectuate de poliţiştii I.P.J. Suceava, la data de 24.09.2015, s-a reuşit identificarea autorului infracţiunii ca fiind un bărbat de 40 de ani, din municipiul Rădăuţi.
Astfel, în cursul zilei de 24.09.2015, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în imobilul unde locuieşte suspectul, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bunuri, cu valoare probatorie în cauză, care au fost ridicate în vederea cercetărilor, inclusiv autoturismul utilizat de acesta la comiterea infracţiunii.
Faţă de suspect s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de 25.09.2015, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche