Arbori tăiaţi ilegal la Valea Moldovei


Joi, 22 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţii Valea Moldovei pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Privat Fălticeni au depistat un bărbat care a tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Persoana în cauză, D. M., de 33 de ani, din comuna Slatina, a fost depistată pe raza Cantonului Silvic Valea Moldovei în timp ce, folosindu-se de un cal, tracta un buştean. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că la faţa locului se aflau 4 arbori tăiaţi, din specia molid şi instrumente folosite la transportarea butucilor (orcic şi lanţuri). Bărbatul a declarat că, împreună cu alte două persoane, a tăiat arborii fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu îi aparţine, intenţionând să-i încarce în atelajul hipo situat la marginea pădurii şi să-i valorifice ulterior în zona localităţii de domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos. Persoana în cauză a fost predată Postului de Poliţie Valea Moldovei pentru continuarea cercetărilor şi identificarea celorlalţi participanţi la săvârşirea faptelor, iar cantitatea de 12 mc de material lemnos, evaluată de lucrătorii silvici la suma de 3400 lei, a fost dată în custodie Cantonului Silvic Valea Moldovei.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice
Mai nouă Mai veche