Boicu Cătălin Alexandru, Boicu Sorin Gabriel - tentativă la omor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, a inculpaţilor BOICU CĂTĂLIN ALEXANDRU şi BOICU SORIN GABRIEL ambii cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor prev. de art. 32 rap. la art. 188 C.pen.

În fapt, inculpaţii Boicu Cătălin Alexandru şi Boicu Sorin Gabriel în vârstă de 18, respectiv 19 ani nu au un loc de muncă stabil, lucrează cu ziua pe la diferiţi oameni din localitate şi domiciliază pe raza comunei Udeşti, satul Racova, jud. Suceava.

În după amiaza zilei de 13 septembrie 2015, în jurul orei 16:00, cei doi inculpaţi s-au deplasat la un magazin mixt din satul Racova, unde au jucat cărţi, au socializat cu mai mulţi tineri şi au consumat bere. În jurul orei 20:00 cu aproximaţie, persoana vătămată P. D. se deplasa către stâna sa, iar în momentul în care a trecut prin faţa terasei magazinului a avut o altercaţie verbală cu cei doi inculpaţi. În momentele imediat următoare Boicu Sorin Gabriel a smuls din mana părţii vătămate un par - o bâtă din lemn cu care a încercat să îl lovească.

Fiindu-i frică de comportamentul şi atitudinea inculpaţilor, P. D. a luat-o la fugă pe un drum lăturalnic, iar inculpaţii au pornit în urmărirea victimei cu intenţia clară de a-i aplica o corecţie. Primul care l-a ajuns pe P. D. a fost inculpatul Boicu Sorin Gabriel care i-a aplicat acestuia două lovituri cu bâta din lemn la nivelul ambilor genunchi. Urmare a loviturilor victima s-a prăbuşit la sol însă în timp ce încerca să se ridice a fost ajunsă din urmă de către celălalt inculpat, Cătălin Alexandru, acesta, folosindu-se de un cuţit pe care îl avea asupra sa i-a aplicat victimei o primă lovitură cu acel obiect în zona abdomenului. A doua lovitură a vizat zona lombară şi a fost efectuată în timp ce partea vătămată încerca să se ridice, să îşi asigure scăparea. Victima a reuşit în cele din urmă să se ridice, iar în timp ce se deplasa spre locuinţa sa, s-a întâlnit cu numitul C.I. M. pe care l-a rugat să îl ajute transportându-l la spital.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală întocmit de S.M.L. Suceava, victima prezintă un traumatism abdominal cu plagă înjunghiată mezogastrică penetrantă, plagă înjunghiată lombar inferioară dreapta, contuzie genunchi bilateral cu tumefacţii echimotice, leziuni ce au şi necesitat pentru vindecare un număr total de 28-30 de zile de îngrijiri medicale. Conform medicilor legişti, intervenţia operatorie a fost necesară şi obligatorie pentru salvarea vieţii victimei care a fost pusă în primejdie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche