Buletin de presă, 27 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 26.10.2015, ora 20.00, pe DJ 178, de pe raza comunei Volovăț, un echipaj de poliție a oprit pentru control atelajul hipo condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Burla, care transporta cantitatea de 500 kg de varză și a cărei proveniență nu a putut-o justifica.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, varza a fost sustrasă de suspect de pe un teren agricol din comuna Volovăț, teren ce aparține unui bărbat de 51 de ani, din oraşul Milișăuți.
Prejudiciul în valoare de circa 500 lei a fost recuperat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 26.10.2015, ora 05.22, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, în dimineața zilei de 26.10.2015, persoane necunoscute au pătruns în hala societății situată pe raza comunei Pătrăuți și au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața zilei de 26.10.2015, în intervalul orar 02.00-03.30, profitând de lipsa unui sistem de alarmare, persoane necunoscute au pătruns în hala societăţii și din interior au sustras mai mulți catalizatori auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 26.10.2015, ora 08.25, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A, pe raza comunei Mălini, un tânăr de 18 ani, din comuna Cornu Luncii, nu s-a asigurat corespunzător la ieșirea dintr-o parcare și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul prioritar de un bărbat de 38 de ani, din comuna Mălini.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 38 de ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 26.10.2015, ora 11.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, pe raza comunei Dumbrăveni, un tânăr de 20 de ani, din județul Botoşani, nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers şi a acroşat în partea din spate autoturismul condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti, care a oprit la o trecere pentru pietoni,
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei persoane, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 47 de ani şi rănirea ușoară a unei tinere, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 20 de ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 26.10.2015, ora 13.15, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 71 de ani, din localitate, nu s-a asigurat corespunzător la punerea în mişcare de pe loc şi nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Pojorâta, intrând în coliziune cu acesta și proiectându-l în alt autoturism staţionat pe acostament.
În urma impactului, o femeie de 66 de ani, din localitate, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 71 de ani, a suferit leziuni uşoare.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 26.10.a.c., ora 19.30, în timp ce conducea autoturismul, pe un drum comunal de pe raza comunei Volovăț, o femeie de 47 de ani, din municipiul Rădăuți, a surprins şi accidentat ușor o minoră, de 6 ani din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, fără să se asigure corespunzător, prin spatele unui autovehicul oprit.
Conducătoarea auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind identificată în jurul orei 21.00.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti

* În perioada 24.10.-25.10.2015 Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat pe raza județului o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.
Astfel, au fost constatate 3 infracţiuni şi aplicate 350 de sancţiuni contravenționale în valoare de 114.435 lei, din care 231 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Au mai fost reţinute 19 permise de conducere din care 13 pentru viteză şi 3 certificate de înmatriculare retrase.

Exemple:
La data de 24.10.2015, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Suceava, a fost depistat de polițiști cu aparatul radar în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, cu viteza de 110 km/h, zonă cu limitare de 40 km/h.
A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
La data de 25.10.2015, un tânăr de 21 de ani, din comuna Forăşti, a fost depistat de polițiști cu aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, cu viteza de 113 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 26.10.a.c., ora 16.00, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 178 din comuna Bilca, un bărbat de 41 de ani, din localitate, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 27.10.2015, ora 01.40, pe DJ 209D, pe raza comunei Dărmăneşti, un echipaj de poliţie a efectuat semnale regulamentare de oprire unui conducător auto, însă acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea autoturismului.
Astfel, după circa 1 km, într-o curbă spre stânga, conducătorul auto a pierdut controlul vehiculului şi a părăsit partea carosabilă, intrând în şanţul de pe partea dreaptă a drumului.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 46 de ani, din localitate şi întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă a refuzat.
De asemenea, acesta a refuzat şi recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de către poliţişti

La data de 26.10.a.c., Poliția municipiului Suceava a primit pentru punere în aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Suceava la data de 26.10.2015 pe numele unui bărbat, de 34 de ani, din localitate, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.
Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche