Hurmuzache Florin Radu - tentativă la omor, violare de domiciliu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au pus în mişcare acţiunea penală şi au solicitat instanţei arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului aflat în stare de reţinere HURMUZACHE FLORIN-RADU cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 1, 2 Cod penal şi tentativă la omor prev. de art. 32 rap. la art. 188 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 Cod penal.

Cercetările au stabilit că la data de 04 octombrie 2015, în jurul orelor 23:30, inculpatul, având asupra sa un obiect tăietor-despicător (topor) a pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate R.M. şi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, i-a aplicat o lovitură cu toporul într-o zonă vitală a corpului (zona capului), cauzându-i leziuni ce necesită un număr de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale.

Apreciem că în urma probelor administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Învederăm periculozitatea deosebită a inculpatului, faptul că acesta s-a înarmat de acasă cu un corp tăietor-despicător apt de a produce moartea, precum şi intenţia acestuia de a suprima viaţa victimei. Persoana vătămată R.M. a avut prezenţă de spirit şi a reuşit ca în ultimul moment să se ferească, astfel că lovitura, deşi a fost una destul de puternică, nu a produs consecinţe foarte grave.

Inculpatul a fost reţinut timp de 24 ore în Arestul I.P.J. Suceava, începând cu data de 05.10.2015, ora 15:40 şi până la data de 06.10.2015 ora 15:40 fiind asistat de apărătorul ales.

Cauza se înaintează judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava, în vederea judecării propunerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava de arestare preventivă a inculpatului HURMUZACHE FLORIN-RADU pentru o perioadă de 30 zile.


Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche