Incendiu în localitatea Ehreşte


13.10.2015, ora anunţării la 112 - 10:00

Militarii Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile Ţ., din satul Ehreste, comuna Brodina. Proprietatea se afla într-o zonă montană, izolată, pe o culme inaccesibilă autospecialelor cu apă şi spumă. Pompierii militari au fost nevoiţi să urce pe jos, cu accesoriile de primă intervenţie, mai bine de 3 kilometri pentru a ajunge la locul incendiului.

Iniţial, pe apelul de urgenţă 112, s-a anunţat despre posibilitatea ca în interiorul casei să fie o victimă, însă acest lucru nu s-a confirmat ulterior.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit şi adăpostul de animale, construcţii din lemn, cu învelitori de azbociment, existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:55 şi au ars casa de locuit pe 50 de metri pătraţi şi adăpostul de animale pe 100 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat fondul forestier.


Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche