Şmocot Grigori, executor judecătoresc - abuz în serviciu

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus la data de 19 octombrie 2015:

Trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Şmocot Grigori, executor judecătoresc în cadrul Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cu sediul profesional în mun. Dorohoi, str. Nicolae Titulescu nr. 36, jud. Botoşani, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de
abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen., constând în aceea că, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu referitoare la dosarul de executare numărul … având ca obiect executarea silită a titlului executoriu reprezentat de contractul de ipotecă mobiliară nr. …, privind pe debitoarea SC P.I. SRL, în insolvenţă din 23.11.2012, a îndeplinit în mod defectuos actul de executare silită constând în ridicarea la data de 23.10.2014 a tractorului marca Fendt 828 Vario SCR Profi, aflat în folosinţa debitoarei, prin încălcarea interdicţiei de executare silită a debitorului aflat în insolvenţă prevăzută de art. 36 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, şi prin aceasta a cauzat o vătămare a dreptului de folosinţă a persoanei vătămate SC P.I. SRL asupra bunului menţionat.


Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Curţii de Apel Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche