Buletin de presă, 22 noiembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 20.11.a.c., în jurul orei 14.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Fălticeni, la intersecția cu strada Mihai Eminescu, o femeie de 35 de ani, din comuna Râșca, nu a respectat semnificația indicatorului ,,Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 77 de ani, din localitate.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 77 de ani s-a răsturnat, iar conducătorul auto a fost rănit.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La 20.11.2015, în jurul orei 14.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Păltinoasa, datorită vitezei excesive, un bărbat de 60 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, a intrat în şanţul din beton și de acolo în coliziune cu capătul parapetului, după care, a fost proiectat pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto şi vătămarea uşoară a unui bărbat de 61 de ani, din municipiul Suceava şi a unei tinere de 17 ani, din comuna Vultureşti, pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La 21.11.2015, ora 12.20, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe un drum comunal neclasat din localitatea Pătrăuţi, avându-l ca pasager pe portbagajul din spate pe un minor de 7 ani, din localitate, un minor de 9 ani, localnic, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 28 de ani, localnic.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi minori, care au primit îngrijiri medicale la fața locului, fără să fie necesară transportarea lor la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

* La 20.11.2015, în jurul orei 09.00, o patrula din cadrul Postului de poliție Zamostea, a oprit pentru control pe DC 36, pe raza comunei, mopedul înregistrat condus de un tânăr de 18 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La 21.11.2015, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Ion Creangă din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus un tânăr de 23 de ani, din comuna Fântâna Mare.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul este neînmatriculat, autorizaţia provizorie de circulaţie fiind expirată din 28.10.2015.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazie audierii, tânărul a declarat faptul că, autoturismul aparține unui tânăr de 21 de ani, din comuna Mălini, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea stabilirii faptului dacă, proprietarul i-a încredințat autoturismul neînmatriculat, tânărului de 23 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 21.11.2015, ora 19.43, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe marginea DN 17B din comuna Dorna Arini, un autoturism a părăsit partea carosabilă, existând riscul să cadă în albia râului Bistrița.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, un bărbat de 65 de ani din localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, fără a avaria mașina, care a fost readusă pe șosea de un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Material lemnos confiscat de poliţişti în urma unor controale în trafic

* La 20.11.2015, în jurul orei 06.10, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Baia, a oprit pentru control pe DJ 209H din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 45 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu poseda acte de proveniență și transport a celor 3 m steri lemn de foc, declarând că a cumpărat lemnele de la diferiți cetățeni din sat.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

* La 20.11.a.c., ora 17.20, un echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama și personal din cadrul Ocolului Silvic Vama, a oprit pentru control pe DN 17A, în satul Vatra Moldoviţei, autocamionul cu semiremorcă condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, echipajul a constatat faptul că, bărbatul nu posedă aviz de însoţire pentru cantitatea de 6 m.c. cherestea. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Vama.
Ulterior, în jurul orei 18.00, un echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama și personal din cadrul Ocolului Silvic Vama a oprit pentru control pe același drum, autocamionul condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului, echipajul a constatat faptul că, bărbatul nu posedă aviz de însoţire pentru cantitatea de 17,69 m.c. lemn. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Vama.
Cercetările continuă de poliţiştii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos confiscat.




Acţiuni şi controale desfăşurate de către poliţişti

* În perioada 17-19.11.2015, echipele mixte de control constituite din poliţiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţ, care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos, cu următoarele rezultate:
- sancţiuni contravenţionale aplicate = 11, în valoare totală de 34.000 lei,
- material lemnos confiscat = 115,99 m.c., în valoare totală de 27.016,07 lei.

* La 19/20.11.2015, Poliția municipiului Suceava, a organizat o acțiune pe raza de competență în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea furturilor, a actelor de comerţ neautorizat, cerşetorie, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale, cu următoarele rezultate:
- infracţiuni constatate = 1, la regimul circulaţiei rutiere;
- contravenţii aplicare = 69, în valoare de 15.240 lei,
- permise de conducere reținute = 5;
- certificate de înmatriculare retrase = 2;
- bunuri ridicate în vederea confiscării în valoare de 600 lei.

* În perioada 19-21.11.2015, Poliția orașului Vicovu de Sus și posturile de poliție arondate, în cooperare cu reprezentanții R.A.R. Suceava au organizat și desfășurat o acțiune în sistem integrat pe raza competență, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă legislația în domeniu, cu următoarele rezultate:
- sancțiuni contravenționale aplicate la regimul rutier = 52, în valoare de 17.760 lei
- permise de conducere ridicate = 1
- certificate de înmatriculare retrase = 6
- plăcuțe de înmatriculare ridicate = 3
- bunuri confiscate = 2,5 metri steri lemn de foc



Vehicul furat identificat de poliţişti

* La 21.11.a.c., în jurul orei 00.50, un echipaj mixt poliție-jandarmi a oprit pentru control pe DN 2H din orașul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din județul Iași.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele mașinii, a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr.195/2002, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul figurează ca fiind furat din 13.11.2015, din judeţul Iaşi.
Cu ocazie audierii, conducătorul auto a declarat faptul că, autoturismul l-a cumpărat în urmă cu aproximativ o săptămână din municipiul Paşcani de la un localnic de 25 de ani, însă, din interogarea bazelor de date, polițiștii au constatat faptul că, proprietar al autoturismului este un bărbat de 43 de ani, din municipiul Suceava.
În cauză a fost sesizată Poliția municipiului Paşcani, care l-a preluat pe conducătorul auto şi autoturismul aflat în posesia acestuia, în vederea continuării cercetărilor.



Mandate puse în executare de poliţişti

* La 20.11.a.c., în urma activităților desfășurate de agenţii Postului de poliţie Mălini, la un gater din satul Văleni Stânișoara, a fost identificat şi reținut un tânăr de 22 de ani, din localitate, care posedă mandat de executare a închisorii din 18.11.2015, emis de Judecătoria Dorohoi, fiind condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
În baza mandatului, cel în cauză a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

* La 20.11.2015, poliţişti Serviciului Investigaţii Criminale Suceava au procedat la punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii din 20.11.a.c. emis de Judecătoria Suceava, privind pe un bărbat de 47 de ani, din municipiul Suceava, condamnat la 6 luni închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.
În baza mandatului, cel în cauză a fost identificat de polițiști și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche