Buletin de presă, 6 noiembrie 2015 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 05.11.2015, ora 10.21, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din garajul unui bărbat de 24 de ani din comune Udești.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmă și supraveghere și de faptul că imobilul nu este locuit, în perioada 02-05.11.2015, prin forţarea uşii metalice a garajului, persoane necunoscute au pătruns în interior, de unde au sustras scule folosite în construcţii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 05.11.2015, în jurul orei 07.15, în timp ce conducea autoutilitara, pe str. Daniil Oniga, din comuna Berchişeşti, un tânăr de 28 de ani, localnic, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă pe timpul depăşirii atelajului hipo condus de un bărbat de 55 de ani din localitate, staţionat pe partea dreaptă a drumului și l-a acroşat, moment în care, calul, scăpat de sub control, a pătruns pe contrasens și a lovit cu oiştea căruţei o localnică de 45 ani, care se deplasa regulamentar în calitate de pieton, în aceeaşi direcţie de mers.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.
Cei trei participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorul auto și a pietonului şi de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului atelajului hipo, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.11.2015, ora 10.30, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată de un bărbat de 38 de ani, din localitate, despre faptul că, în timp ce efectua manevra spre înapoi cu autoturismul în parcarea din spatele Bazarului, a acroşat o bătrână de 85 de ani, din comuna Berchişeşti care se afla în parcare.
Victima a fost transportată la spital, de conducătorul auto, aceasta suferind leziuni minore.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.11.2015, în jurul orei 13.37, în timp ce conducea autoturismul pe DC 27, în afara localităţii Drăgoieşti, o tânără de 18 ani, din localitate, nu a respectat semnalele luminoase ale instalaţiei de avertizare acustică şi optică de pe linia de cale ferată Suceava–Vatra Dornei, fiind surprinsă de trenul Interregio, de pe relaţia Iaşi–Cluj-Napoca.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto.
Din cauza leziunilor suferite, tânăra nu a putut fi testată cu aparatul etilotest şi nici nu i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.11.2015, ora 16.20, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din localitatea Arbore, ajungând la intersecţia cu DN 2K, o femeie de 46 de ani, din comuna Arbore, a efectuat virajul la dreapta fără să se asigure corespunzător, intrând în coliziune cu bicicleta condusă de un minor de 10 ani, localnic.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.11.2015, în jurul orei 17.45, în timp ce conducea atelajul hipo, pe DJ 209D, în localitatea Şerbăuţi, un bărbat de 67 de ani, localnic, a efectuat virajul la stânga pentru a intra pe o stradă lăturalnică, fără să se asigure corespunzător, moment în care, atelajul a fost surprins și tamponat de autoturismul condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 28 de ani, din aceeaşi localitate.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.11.2015, ora 17.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Păcii din municipiul Suceava, ajungând la intersecţia cu strada Prieteniei, un tânăr de 28 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a efectuat virajul la dreapta şi a accidentat uşor un localnic de 57 de ani, care traversa strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorul auto și de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

* La data de 05.11.2015, ora 12.45, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Suceviţa, a oprit pentru control pe str. Speranţei din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 50 de ani, din comuna Coşna.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 05.11.2015, ora 16.31, Postul de poliție Pătrăuți a fost sesizat despre faptul că, pe raza localității, un autoturism a distrus gardul unui imobil.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 05.11.2015, ora 15.00, cu acordul proprietarului, un tânăr de 18 ani, din localitate, a condus autoturismul acestuia pe raza localității, ocazie cu care, pe fondul lipsei de experiență, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, intrând în gardul și imobilul unui localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar numerele provizorii ale autoturismului, sunt expirate din data de 27.10.2015.
Totodată, conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 05.11.2015, ora 18.20, în timp ce conducea autoturismul pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei, pe fondul neatenţiei în conducere şi a consumului de alcool, un localnic de 55 de ani, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de o femeie din comuna Dorna Arini. În urma impactului nu au fost victime omeneşti.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii și de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbat, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 05.11.2015, ora 23.45, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Armatei din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 41 de ani, din oraşul Dolhasca.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, autorizația de circulație provizorie fiind expirată din data de 04.11.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 05.11.2015, în jurul orei 19.25, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, un autocamion cu remorcă, transportă material lemnos fără documente din direcția Argel–Moldovița.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului au oprit în trafic ansamblul de vehicule condus de un bărbat de 60 de ani, din comuna Moldovița, care nu a putut prezenta documente de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Conducătorul auto a fost însoţit la un depozit silvic, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 41,08 m.c. lemn de esenţă răşinoase.
Materialul lemnos în valoare de aproximativ 11.500 lei, a fost predat în custodie lucrătorilor silvici, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche