HIV/SIDA, o problemă a comunității

Asociația Red Ribbon va invită la dezbaterea cu tema: „HIV/SIDA o problemă a comunității”, organizată cu ocazia 1 Decembrie - Ziua Mondială SIDA. Evenimentul va avea loc în data de 26.11.2015 la ora 10 in Sala de Conferinte al DSP Suceava., strada Scurta nr 2,Suceava. Obiectivul dezbaterii este acela de a aduce in atenția societății problemele actuale ale pacienților seropozitivi din Județul Suceava

Tema principală a discuțiilor este legată de toleranță, în condițiile în care persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA constituie categoria cea mai discriminată din România, având cele mai mici șanse de integrare pe piața muncii (Percepții și atitudini privind discriminarea. Raport de cercetare realizat pentru Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, (august 2015))

Activitatea are loc în cadrul Campaniei „InspiRed” derulată la nivel național de către Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), un demers prin care dorim să extindem aria de sensibilitate a fiecărui om, încurajând la deschidere față de persoanele ce trăiesc cu HIV/SIDA, atunci când au ocazia să le întâlnească ori să vorbească despre ele. E o campanie care respectă pe fiecare ca om: atât persoana cu HIV, cât și persoana căreia ne adresăm (din publicul țintă).


Organizatori: Asociatia Red Ribbon
Partener: Directia de Sanatate Publica Suceava
Mai nouă Mai veche