Buletin de presă, 1 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

* La data de 27.11.2015, ora 17.09, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe B-dul 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, localnic.
În urma verificării efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autoturisme din 23.04.2015, ca urmare a întocmirii unui dosar penal.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.11.2015, ora 01.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Gheorghe Doja din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.11.a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, autoturismul cu numărul de înmatriculare provizoriu, condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Brodina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numărul de înmatriculare provizorie este expirat din 18.10.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La data de 28.11.2015, în jurul orei 23.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Panaci.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La data de 28.11.a.c., în jurul orei 23.00, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului, din cauza vitezei excesive și a consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 31 de ani, din comuna Capu Câmpului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe refugiul pietonal ce desparte cele două sensuri de mers și a intrat în impact cu gardul metalic de protecţie şi stâlpul metalic de susţinere a semaforului electric.
În urma evenimentului au rezultat numai pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La data de 29.11.2015, în jurul orei 02.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, ATV-ul înregistrat, condus de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Vatra Dornei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal care va fi soluţionat procedural.

* La data de 28.11.a.c., în jurul orei 02.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Maior Ioan din municipiul Fălticeni, la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu, în sensul giratoriu, un bărbat de 40 de ani din comuna Hîrtop, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de o tânără de 22 de ani, din comuna Dolhești, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului au rezultat numai pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 40 de ani și de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânăra de 22 de ani, care a fost condusă la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La data de 29.11.2015, ora 21.38, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ”S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 44 de ani din comuna Dărmănești, despre faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, a surprins și accidentat o persoană, care a fugit de la fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul din localitatea Măreția spre comuna Dărmănești, bărbatul de 44 de ani a acroșat o persoană necunoscută, pieton, care circula în același sens, pe partea dreaptă a străzii și care, după ce a căzut, s-a ridicat și a fugit.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării pietonului implicat în accidentul rutier.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști, în data de 30.11.2015, victima a fost identificată ca fiind un minor de 16 ani din comuna Dărmăneşti, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu a rămas internat.
Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurările producerii accidentului rutier.

* La data de 29.11.2015, ora 20.55, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza satului Gulia din oraşul Dolhasca, a avut loc un accident de circulaţie.
Polițiștii deplasați la faţa locului, au identificat pe DJ 208S, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare și pe conducătorul auto, un tânăr de 27 de ani, din judeţul Botoşani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat și faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul este neînmatriculat, numerele de înmatriculare provizorii fiind expirate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 30.11.2015, ora 05.45, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 43 de ani din Republica Moldova, nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,Cedează trecerea” şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 35 de ani din localitate.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto de 35 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 30.11.2015, ora 19.10, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, un bărbat de 29 de ani din municipiul Rădăuţi, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens, după care a rupt un arbore şi gardul unei locuințe, intrând în zidul unui alt imobil.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a unei tinere de 22 de ani din comuna Bilca, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-a recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, ora 00.55, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Unirii din municipiul Suceava, un tânăr de 18 ani din localitate, nu a adaptat viteza şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism care circula regulamentar.
În urma impactului, au fost răniţi un minor de 16 ani din comuna Şcheia, un tânăr de 20 de ani şi unul de 18 ani, ambii din municipiul Suceava, toţi pasageri în autoturismul condus de tânărul de 18 ani.
Întrucât au fost declaraţii contradictorii ale persoanelor implicate în accident, cu privire la conducătorul celuilalt autoturism, au fost testaţi cu aparatul etilotest toţi ocupanţii acestuia, rezultatul fiind negativ pentru o tânără de 26 de ani din municipiul Suceava, de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru un bărbat de 36 ani din judeţul Galaţi, 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru un bărbat de 59 ani şi 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru un bărbat de 29 ani, ambii din municipiul Suceava, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto de 18 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a persoanei care a condus autoturismul implicat în producerea evenimentului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 30.11.2015, ora 16.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni, a oprit pentru control pe DC 64 din satul Văratec, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din oraşul Salcea.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 30.11.2015, ora 17.40, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DC 47 Remezău, pe raza comunei Vicovu de Jos, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reţinut la 25.10.2015, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, respectiv conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l.
Totodată, din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul a luat autoturismul proprietatea personală a tatălui său din curtea locuinţei unde cei doi sunt domiciliaţi, fără ca acesta să ştie că l-a sustras.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ”furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 30.11.2015, în jurul orei 17.33, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate și condus de o tânără de 19 ani din comuna Fundu Moldovei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul a avut eliberate trei seturi de numere de înmatriculare provizorii în România, ultimul fiind valabil în perioada 14.08.-12.09.2015, aspect ce a fost comunicat autorităților din străinătate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.12.2015, ora 01.45, un echipaj din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Ciprian Porumbescu, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani din comuna Drăgoieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a încercat testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă cel în cauză nu a suflat corespunzător, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 27.11.2015, în jurul orei 13.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei, din oraşul Vicovu de Sus, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Suceava, din cauza vitezei excesive, a derapat și a intrat într-un şanţ.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 27.11.2015, ora 19.23, în timp ce conducea microbuzul pe DN 17 din direcţia Vatra Dornei spre Bistriţa, în localitatea Poiana Stampei, pe un sector de drum în aliniament, un bărbat de 42 de ani din județul Iaşi, a surprins, acroşat şi accidentat uşor un localnic de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a traversat drumul public prin loc nepermis fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și pietonului li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.11.2015, în jurul orei 02.10, în timp ce conducea autocarul echipat corespunzător, în cursă regulată, pe DN 2E, în interiorul localității Clit și transporta 12 pasageri, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bunești, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit gardul unui imobil, după care s-a răsturnat în șanț.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto și a unui bărbat de 50 de ani, din municipiul Suceava, pasager în autocar, avarierea mijlocului de transport și deteriorarea a circa 20 m din gard.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 28.11.a.c., în jurul orei 13.02, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara municipiului Vatra Dornei, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a acroşat parapetul metalic de pe partea dreaptă a drumului, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabilului, pe calea ferată Suceava - Vatra Dornei.
Autoturismul a fost îndepărtat imediat de pe calea ferată şi nu a fost afectată circulaţia trenurilor.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 33 de ani și a unei minore de 10 ani, ambele din municipiul Suceava, pasagere în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, care va fi soluţionat procedural.

* La data de 29.11.2015, în jurul orei 05.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localităţii Solca, un bărbat de 48 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed și într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe terenul agricol de pe marginea drumului, lovind un indicator rutier.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto și deteriorarea indicatorului rutier.
Polițiștii prezenți la fața locului i-au solicitat conducătorul auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, inclusiv și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 27.11.2015, ora 22.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17, în centrul orașului Frasin, autotractorul cu semiremorcă condus de un bărbat de 41 de ani, din judeţul Ialomița, care transporta material lemnos.
Deoarece existau neconcordanțe între cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire a mărfii și cea transportată, polițiștii au solicitat sprijinul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, a stabilit faptul că, în realitate a fost transportată cantitatea de 54,664 m.c. cherestea rășinoase, nu 32 m.c. conform avizului.
În cauză, s-a dispus măsura confiscării cantității de 54,664 m.c. cherestea rășinoase, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Frasin și sancționarea conducătorului auto cu amendă în cuantum de 2.000 lei.



Faptă de natură judiciară cercetată de către poliţişti

La data de 27.11.2015, ora 19.15, Poliția orașului Milișăuți a fost sesizată de un bărbat de 28 de ani, din orașul Salcea, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă din imobilul situat pe raza localității Milișăuți, unde locuiește fără forme legale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de faptul că partea vătămată este plecată la muncă ca ziler, persoane necunoscute au pătruns în imobil și au sustras o bicicletă.
În urma activităților întreprinse de polițiști, a fost identificat autorul furtului ca fiind un minor de 17 ani, din judeţul Galați, rudă cu partea vătămată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.


Mandate puse în executare de către poliţişti

* La data de 26.11.2015, ora 17.31, Poliția orașului Gura Humorului a primit spre aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Gura Humorului în aceeași zi, privind pe o femeie de 59 de ani, din localitate, condamnată la 1an și 5 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.
Astfel, la 27.11.2015, femeia a fost identificată de polițiști, fiind reţinută şi încarcerată în arestul I.P.J. Suceava.

* La data de 27.11.2015, ora 18.21, Poliția municipiului Vatra Dornei a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Vatra Dornei în aceeași zi, privind pe un localnic de 25 de ani, condamnat la 1an și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt.
Bărbatul a fost identificat de polițiști pe raza localității de domiciliu, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.



Acţiuni şi controale desfăşurate de către poliţişti

În perioada 25-27.11.2015, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava a organizat o acțiune pe raza municipiului Fălticeni şi a oraşelor Vicovu de Sus şi Gura Humorului, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat, precum şi a schimbului ilegal de valută.
Astfel, au fost verificate 32 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale/familiale, persoane fizice şi a fost constatată o infracţiune.
Au mai fost de asemenea aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 60.000 lei şi mai multe bunuri confiscate în valoare de 158.690 lei constând în ţigări de provenienţă extracomunitară, alcool, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte, bani, etc.



Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

La data de 28.11.2015, în jurul orei 23.10, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DJ 209D, pe raza comunei Bălcăuți, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani și în care se aflau ca pasageri doi tineri de 21, respectiv 19 ani, toți din comuna Bălcăuți.
În urma controlului vehiculului, polițiștii au identificat asupra tânărului de 21 de ani, 79 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente legale.
Țigările în valoare de aproximativ 800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul de 21 de ani, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche