Buletin de presă, 16 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 16 decembrie 2015 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 15.12.2015, ora 01.00, în continuarea cercetărilor efectuate de polițiști în cauza privind furtul din 14.12.2015, a autoturismului proprietatea unui bărbat de 39 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un echipaj de poliție a reușit identificarea autoturismul, parcat în spatele unui bloc de pe str. Silvicultorului din localitate, iar în interior se aflau doi tineri, unul de 19 ani și celălalt de 20 de ani, ambii din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 13/14.12.2015, cu ajutorul unei chei de la mașina tatălui său, tânărul de 20 de ani, a găsit autoturismul părții vătămate cu portiera descuiată, a pornit mașina și a condus-o pe drumurile publice pe o distanță de circa 2 km, fără a poseda permis de conducere, după care a abandonat-o în spatele blocului și a revenit a doua seară, cu prietenul său, căruia i-a spus că mașina îi aparține, ulterior fiind depistați de polițiști.
Autoturismul prezenta avarii ușoare, cauzate de manevrele efectuate de tânărul de 20 de ani.
Partea vătămată și-a recuperat autoturismul și s-a constituit parte civilă cu suma de 200 lei, reprezentând contravaloarea avariilor produse mașinii.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de tânărul de 20 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”furt în scop de folosință” și ”conducere fără permis”, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

* La data de 15.12.2015, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Putna, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat din data de 06.12.2015 până la 04.03.2016, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 15.12.2015, ora 23.45, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DJ 290, pe raza comunei Vereşti, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.
În cauză s-a procedat la urmărirea acestuia, pe o distanţă de circa 1,5 km, ocazie cu care, conducătorul auto a distrus o porțiune din gardul unui imobil, reuşindu-se blocarea şi imobilizarea autoturismului.
Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 20 de ani, localnic, ce nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducere a unui autovehicul fără permis de conducere”, ”conducere cu alcoolemie peste limita legală” şi ”distrugere din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 15.12.2015, ora 19.50, în timp ce conducea autobuzul, pe str. Staţiunii din municipiul Suceava, ajungând în apropierea unei staţii pentru mijloace de transport în comun, un bărbat de 46 de ani, localnic, a frânat brusc, iar o pasageră de 69 de ani, localnică, care se afla în picioare lângă uşă și care intenționa să coboare, s-a dezechilibrat şi s-a lovit de o bară de susţinere a călătorilor.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 15.12.2015, ora 23.00, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 29, în oraşul Salcea, un tânăr de 19 ani, din comuna Zvoriştea, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În autoturism, se mai aflau ca pasageri, trei persoane, toate declarând faptul că, nu au suferit leziuni în urma accidentului, sens în care, polițiștii i-au eliberat tânărului de 19 ani autorizaţie de reparaţie.
Conducătorul auto s-a prezentat şi el la spital, ocazie cu care, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de către poliţişti

* La data de 15.12.2015, în jurul orei 12.15, un echipaj din cadrul Postului de poliție Bunești, a oprit pentru control pe raza comunei, atelajul hipo condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Baia care transporta 15 pomi de Crăciun pentru comercializare.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă documente legale de proveniență și transport a pomilor de Crăciun.
În cauză, s-a dispus confiscarea pomilor de Crăciun, care au fost predați Ocolului Silvic Fălticeni, iar conducătorul atelajului hipo a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010.

* La data de 15.12.2015, ora 13.15, un echipaj din cadrul Postului de poliție Zvoriștea, a oprit pentru control pe DJ 291A, pe raza comunei, atelajul hipo încărcat cu material lemnos și condus de un localnic, de 27 de ani.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 1,94 m.c. lemn de lucru de esență fag.
În cauză, s-a dispus confiscarea materialului lemnos în valoare de 500 lei, care a fost predat Ocolului Silvic Adâncata, iar conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional, conform Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche