Buletin de presă, 18 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 decembrie 2015 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 17.12.2015, ora 12.40, o patrulă din cadrul Postului de poliție Berchișești, a efectuat semnale luminoase și acustice de oprire în trafic pe strada Dănil Oniga din localitate, unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia în trafic.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 28 de ani, din comuna Păltinoasa, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere, autoturismul nu este înmatriculat, iar numerele provizorii montate pe autoturism sunt false.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ”punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals” şi ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.

* La data de 17.12.2015, ora 11.00, în timp ce conducea autoutilitara, pe DC Gura Putnei, din comuna Putna, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Rădăuți, s-a angajat în efectuarea manevrei de depășire a unui autovehicul staționat, fără să se asigure, moment în care, a intrat în coliziune cu autoutilitara, condusă regulamentar din sens opus, de un bărbat de 53 de ani, din municipiul Rădăuți.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 45 de ani și de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 53 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 17.12.2015, ora 19.01, Secţia 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, pe DN 2, în localitatea Fântâna Mare, a avut loc un eveniment rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, un bărbat de 32 de ani, din comuna Râșca, din cauza vitezei excesive a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat din municipiul Suceava, avariind cele două autovehicule.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 32 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 17.12.2015, ora 13.30, un bătrân de 83 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, în cursul zilei, în timp ce se deplasa pe B-dul George Enescu din localitate, o persoană necunoscută i-a sustras portofelul.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 17.12.2015, ora 11.45, în timp ce se deplasa pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, partea vătămată a fost abordată de un bărbat necunoscut care s-a recomandat ca fiind asistent medical, întrebându-l dacă acuză dureri în zona pieptului, ocazie cu care, i-a sustras din buzunarul exterior al gecii, portofelul cu acte şi bani, prejudiciul fiind de circa 200 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorului și recuperării prejudiciului.

* La data de 17.12.2015, ora 23.00, o femeie de 45 de ani, din municipiul Rădăuţi, a sesizat Poliţia municipiului Suceava, despre faptul că, în seara zilei, între orele 21.30-22.30, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul aflat în parcarea unui complex comercial bunuri, bani şi documente.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 17.12.2015, în jurul orei 21.30, partea vătămată a parcat autoturismul în zona uşii principale de acces în complexul comercial, iar când a revenit, a constatat faptul că o portieră este deschisă, fără urme de forţare, posibil uitată deschis, iar din interior au fost sustrase bunuri, documente, bijuterii și bani în valoare totală de circa 2.400 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

* La 17.12.2015, ora 09.00, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Obcinelor din municipiul Suceava, un tânăr de 26 ani, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajanţi în traversarea regulamentară a străzii şi a acroşat-o pe o femeie de 54 de ani, localnică, care a suferit leziuni uşoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia şi victimei li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 17.12.2015, în jurul orei 12.45, în timp ce conducea autoutilitara, pe DJ 176, din comuna Vama, într-o curbă uşoară la dreapta, un bărbat de 30 de ani, din comuna Moldoviţa, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat pe contrasens, izbindu-se frontal de un stâlp electric.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi vătămarea corporală a soției acestuia, o femeie de 22 de ani, din comuna Moldoviţa, pasageră în autoturism, care a fost transportată la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 17.12.2015, ora 21.10, Secţia 9 Poliţie Rurală Moara a fost sesizată despre faptul că, pe DN 17, în afara localităţii Ilişeşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 17.12.2015, ora 20.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Ilişeşti, din cauza vitezei excesive, un tânăr de 28 de ani, din oraşul Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a părăsit partea carosabilă, lovind o bornă kilometrică, după care s-a răsturnat.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 24 de ani, din municipiul Suceava, pasageră în autoturism, care a fost transportată cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Persoană reţinută şi introdusă în arestul IPJ Suceava

* La data de 17.12.2015, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul din noaptea de 15/16.12.2015 a autoturismului de serviciu, utilizat de un tânăr de 26 de ani din municipiului C-lung Moldovenesc și parcat în dreptul imobilului în care locuieşte, polițiștii Biroului investigaţii criminale au reușit identificarea autorului faptei, ca fiind un tânăr de 26 de ani, localnic.
În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 ore a inculpatului, urmând ca la 18.12.2015 să fie prezentat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu propunere de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche