Buletin de presă, 26 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 26 decembrie 2015 - IPJ SuceavaBrazi de Crăciun şi ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti în urma unor acţiuni şi controale

* La 23.12.2015, în jurul orei 08.30, un echipaj din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, împreună cu specialiști silvice din cadrul Ocolului Silvic Vama, au efectuat un control în staţia CFR Vama, ocazie cu care, pe peronul gării l-au identificat pe un localnic de 25 de ani, care avea asupra sa 9 pomi de Crăciun, fără documente legale şi fără ca pomii să aibă aplicată amprenta dreptunghiulară a ciocanului silvic.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010, iar pomii de Crăciun, au fost confiscaţi şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Vama.

* La 24.12.2015, ora 10.00, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliţie Rurală Marginea, l-a identificat în Piața Agroalimentară din localitate, pe un bărbat de 62 de ani din comuna Volovăţ, care comercializa mai multe pachete de țigări de proveniență ucraineană, fără documente legale.
În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 940 bucăţi ţigarete care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 23.12.2015, ora 11.17, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Pojorâta, un tânăr de 25 de ani, din localitate, a efectuat viraj spre stânga pentru a intra în curtea unei locuinţe, ocazie cu care, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 58 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, aflat în depăşire.
În urma coliziunii, autoturismul condus de bărbatul de 58 de ani s-a izbit violent de un capăt de podeţ.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 58 de ani, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto de 25 de ani şi a unei femei de 56 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasageră în autoturismul aflat în depășire .
Conducătorul auto de 25 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 23.12.2015, în jurul orelor 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, din comuna Moara, un bărbat de 31 de ani, din localitate, nu a respectat distanţa regulamentară în mers, ocazie cu care, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 46 de ani, din comuna Cornu Luncii, care la rândul său, a lovit autoturismul din față condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Şcheia.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto de 46 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 23.12.2015, ora 15.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D, în localitatea Dărmăneşti, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Suceava, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă în timpul efectuării manevrei de depăşire şi l-a acroşat pe un localnic de 56 de ani, care se deplasa cu bicicleta în aceeaşi direcţie de mers.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.
Conducătorul auto şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.12.2015, ora 04.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în interiorul comunei Vadu Moldovei, un bărbat de 30 de ani din comuna Grămeşti, nu a redus viteza într-o curbă la stânga, a părăsit partea carosabilă şi intrat în coliziune cu un gard.
În urma impactului, au fost răniţi o femeie de 35 de ani şi un tânăr de 28 de ani, din comuna Grămeşti şi o minoră de 16 ani din judeţul Botoşani, pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.12.2015, ora 22.40, în timp ce conducea autoturismul pe str. Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, un tânăr de 20 de ani din comuna Pătrăuţi, ce nu posedă permis de conducere, nu a păstrat o distanţă suficientă în mers şi a lovit în partea din spate, autoturismul condus de un tânăr de 20 ani din aceeași localitate, care l-a surprins și accidentat ușor pe un bărbat de 34 de ani din municipiul Suceava, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
După ce a lovit pietonul, autoturismul a fost proiectat într-un autoturism parcat pe trotuarul din dreapta sensului de mers.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, acestora și pietonului li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 25.12.2015, ora 03.53, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, în interiorul comunei Dolheşti, un localnic de 21 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un capăt de pod, aflat pe partea dreaptă față de direcția de deplasare.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a unei minore de 15 ani din localitate, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 23.12.2015, ora 17.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, o localnică, a fost acroşată din spate, de mopedul neînregistrat, condus în aceeaşi direcţie de mers de un tânăr de 24 de ani, din localitate.
În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătoarea auto și de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul mopedului, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu figurează cu permis de conducere, iar mopedul nu avea montate plăcuţe de înmatriculare sau înregistrare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 24.12.2015, ora 07.00, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc, a fost sesizată despre faptul că, pe str. Calea Bucovinei din localitate, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, un tânăr de 18 ani din comuna Frumosu, a pierdut controlul direcţiei de deplasare și a derapat, după care, a intrat în coliziune frontală cu un gard, distrugându-l parţial.
În urma accidentului, nu au rezultat victime omeneşti.
Întrucât la faţa locului, pe locul din dreapta faţă a autoturismului a fost identificat un tânăr de 26 ani din comuna Frumosu, care a declarat că nu el a condus autoturismul ci o altă persoană, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ulterior, la sediul de poliție s-a prezentat tânărul de 18 ani, care a declarat că el a condus autoturismul şi fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că cei doi tineri nu deţin permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 25.12.2015, ora 01.10, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Ciprian Porumbescu, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, poliţa de asigurare obligatorie tip RCA este expirată din 17.11.2015, fapt pentru care, conducătorul auto a fost sancţionat contravențional și i s-au reţinut certificatul și plăcuțele de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche