Persoană bănuită de tâlhărie, reținută de polițiști

Persoană bănuită de tâlhărie, reținută de polițiștiPentru siguranţa sărbătorilor de iarnă poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu consume alcool în exces şi să adopte un comportament responsabil şi preventiv, astfel încât să reducă riscul infracţional şi victimal.
Poliţiştii atrag atenţia cu privire la riscul crescut de victimizare prin prisma infracţiunilor de tâlhărie săvârşite în mediul stradal (asupra urătorilor şi colindătorilor) dar şi a tâlhăriilor săvârşite în cluburi, baruri sau în proximitatea acestora, pe fondul consumului excesiv de alcool.
Totodată, poliţiştii îi asigură pe cetăţeni că vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, tâlhăria fiind una dintre infracţiunile de pericol social crescut, ce implică inclusiv dispunerea unor măsuri preventive privative de libertate faţă de cei care nu respectă legea.
Este şi situaţia unui tânăr din municipiul Fălticeni, care a săvârşit o faptă de tâlhărie asupra unei angajate a unei săli de jocuri din localitate, faptă pentru care a ajuns în arestul IPJ Suceava.

La data de 16.12.2015, ora 03.10, poliţia a fost sesizată despre faptul că, angajatei de la o sala de jocuri de pe str. Revoluției i s-a furat borseta cu bani.

Din primele verificări a rezultat că, în dimineața de 16.12.2015, ora 03.00, în timp ce angajata de 22 ani, din localitate, se afla singură în sala de jocuri, în interior a pătruns un tânăr necunoscut, care s-a aşezat la un aparat. La un moment dat, tânărul s-a deplasat spre angajată, care stătea pe un scaun, lângă un aparat şi i-a smuls borseta pe care o avea la brâu și în care se afla suma de circa 1.500 lei, bani proveniți din încasări. Ulterior, tânărul a părăsit în grabă sala de jocuri.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, în urma activităţilor investigative şi a cercetărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei fiind identificată ca fiind un tânăr de 24 de ani din localitate. În urma probatoriului administrat acesta a fost reţinut de poliţişti şi introdus în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii reamintesc câteva recomandări pentru prevenirea şi evitarea săvârşirii unor fapte cu violenţă:
  • nu proferati injuraturi si nu incurajati violenta, acestea sunt cauze ce duc la declansarea unor conflicte ce pot degenera in violente;
  • nu faceti singur dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecinte grave;
  • evitati in orice ocazie sa dati frau liber sentimentelor de ura, gelozie invidie, lauda si grandomanie;
  • evitati persoanele mai irascibile, puse pe harta, evitati orice conflict cu acestea, nu-i jigniti si nu-i incurajati;
  • daca sunteti martorul unei batai, interveniti imediat pentru a-i desparti pe combatanti, cerand la nevoie ajutorul altor persoane precum si a lucratorilor de politie;
  • nu dati curs provocarilor venite de la persoane aflate in stare de ebrietate care se leaga de dvs.;
  • luati-va masuri de precautie mai ales la ore tarzii pe strazi necirculate sau cand treceti prin locuri neiluminate;
  • nu acceptati compania persoanelor necunoscute mai ales de sex feminin cand sunteti sub influenta bauturilor alcoolice – ele pot fi autoare sau complice la talharii;
  • daca sunteti in stare de ebrietate rugati la bar sa vi se comande un taxi, nu acceptati sa fiti condusi spre casa de catre persoane necunoscute;
  • nu frecventati localurile de conditie indoielnica in zilele de salariu sau cand aveti la dvs. o suma importanta de bani;
  • nu acceptati niciodata ofertele de gazduire facute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ati cunoscut la un pahar de alcool, aceste persoane activeaza de regula in jurul garilor, autogarilor, barurilor si birturilor.
Mai nouă Mai veche