Toxiinfecție alimentară pensiune Sucevița

Toxiinfecție alimentară pensiune Sucevița În urma aspectelor apărute în presă în dimineaţa zilei de 27 decembrie 2015, referitoare la toxiinfecţia alimentară de la o pensiune din Suceviţa, judeţul Suceava, o echipă formată din 3 inspectori din cadrul DSP Suceava - Serviciul de Control în Sănătate Publică, s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva probe de apă şi alimente.

Din informaţiile primite de la ISU Suceava, în data de 26 decembrie 2015, ora 18.45 s-a primit un apel pe sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă, prin care apelantul informa Serviciul de Ambulanţă Judeţean despre faptul că un minor în vârstă de 13 ani se simţea rău, acuzând dureri abdominale. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SAJ care a constatat faptul că mai erau încă trei persoane ce prezentau aceleaşi simptome. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală de specialitate la faţa locului, nefiind necesar transportul acestora la spital. Minorul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Rădăuţi, fiind internat la secţia contagioase, de unde a şi fost externat. Se cunoaşte faptul că, ulterior, s-a mai prezentat o singură persoană la Spitalul din Rădăuţi, acuzând aceleaşi simptome, la ora actuală fiind deja externată.

În funcţie de rezultatul analizelor ce urmează a fi primite de la laboratoarele de specialitate şi a celorlalte elemente verificate, Instituţia Prefectului – judeţul Suceava va dispune, după caz, măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava
Mai nouă Mai veche