Buletin de presă, 11 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 11 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 10.01.2016, ora 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Plt. Ghiniță, din municipiul Fălticeni, un bărbat de 61 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, din cauza vitezei excesive, a derapat și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un cap de pod. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri din autoturism, respectiv un bărbat de 28 de ani şi o femeie de 54 de ani, ambii din comuna Dorna Candrenilor.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 10.01.2016, ora 12.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, în localitatea Moara, din cauza neatenţiei, un tânăr de 21 de ani, din comuna Cornu Luncii, a intrat în coliziune faţă spate cu un autoturism oprit pe partea dreaptă a drumului și la volanul căruia se afla un bărbat de 30 de ani, din municipiul Suceava.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui minor de 3 luni şi a mamei acestuia, o femeie de 25 de ani, ambii din municipiul Suceava, pasageri în autoturismul staţionat.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 10.01.2016, în jurul orei 14.45, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Ştefan cel Mare, din comuna Ipoteşti, pe fondul neatenţiei, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus şi a acroşat autoturismul condus regulamentar de o femeie de 34 de ani, din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto de 34 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 10.01.2016, în jurul orei 02.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a identificat și oprit pentru control pe strada Drumul cu Tei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Vicovu de Jos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificării documentele autoturismului, polițiștii au constatat faptul că acestea sunt emise de autorităţile din Germania, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sunt eliberate de autorităţile din Bulgaria și aparțin unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche