Buletin de presă, 13 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La 12.01.2016, ora 11.45, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control, pe str. Piaţa Unirii din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu aparținând unui localnic de 33 de ani și condus de o tânără de 19 ani, din comuna Bilca.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că autorizaţia provizorie de circulaţie este expirată, aceasta având valabilitate până la 06.01.2016.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și ”punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

* La 12.01.2016, ora 19.37, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuţi, un bărbat de 64 de ani, localnic, nu a păstrat o distanţă regulamentară și a intrat în coliziune faţă - spate cu un autoturism care circula în fața sa, din impact rezultând doar pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto care circula regulamentar şi de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 64 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 12.01.2016, ora 22.30, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de un bărbat de 46 de ani, din comuna Pătrăuți despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuință mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în intervalul orar 17.30 – 22.30, profitând de faptul că proprietarul era plecat de la domiciliu, prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras o sumă de bani și un telefon mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

* La 12.01.2016, ora 23.00, Postul de poliție Straja a fost sesizat de un localnic de 59 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în intervalul orar 18.00 – 21.00, profitând de faptul că proprietarul era plecat de la domiciliu, prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras aparatură electronică, bani şi obiecte de îmbrăcăminte.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
Mai nouă Mai veche