Buletin de presă, 1 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 februarie 2016 - IPJ SuceavaDosar penal la regimul rutier

La data de 31.01.2016, în jurul orei 06.45, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, despre faptul că, pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orelor 06.40, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului, datorită conducerii imprudente şi a consumului de băuturi alcoolice, un tânăr de 21 de ani, din oraşul Frasin, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în derapaj, a pătruns pe scuarul dintre cele două sensuri de mers şi a rupt cinci stâlpi de iluminat ornamentali.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 31.01.2016, în jurul orei 15.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara municipiului Suceava, datorită neatenţiei o femeie de 47 de ani, din municipiul Suceava, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, din comuna Grăniceşti.
Din impact, a rezultat decesul unei femei de 49 de ani, din comuna Grăniceşti, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 56 de ani şi rănirea uşoară a celor doi conducători auto.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 31.01.a.c., în jurul orei 15.43, în timp ce conducea autoturismul pe o arteră ce duce în spatele unui complex comercial din municipiul Suceava cu intenţia de a pătrunde în altă parcare, un bărbat de 59 ani, din oraşul Gura Humorului, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani din județul Neamț care circula pe artera principală.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 59 de ani a fost proiectat într-un alt autoturism oprit pentru a acorda prioritate de trecere.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei minore de 16 ani, din judeţul Neamţ, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 24 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 31.01.2016, în jurul orei 15.50, în timp ce conducea autoturismul, pe DC Gura Putnei, în interiorul localităţii Putna, din cauza lipsei de experiență şi a faptului că, nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă, un tânăr de 18 ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe acostament și spațiul verde, unde a acroșat frontal doi minori ce se deplasau în aceeași direcție de mers, în zonă nefiind amenajate trotuare.
În urma impactului a rezultat decesul unui minor de 9 ani, din comuna Putna și rănirea ușoară a altui minor de 10 ani, din oraşul Vicovu de Sus.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 31.01.2016, în jurul orei 13.20, Poliția Comunală Șcheia a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în perioada 29 - 31.01.a.c., persoane necunoscute au sustras bunuri dintr-o anexă a imobilului aflat în construcţie ce aparţine unui bărbat de 45 de ani, din comuna Șcheia.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, acesta fiind amplasat într-o zonă izolată din localitatea Frumoasa, persoane necunoscute au distrus parțial acoperișul unei anexe și au pătruns în interior, de unde au sustras o trusă de scule, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 1.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Mai nouă Mai veche