Buletin de presă, 15 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 15 februarie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 14.02.2016, ora 08.12, un bărbat de 62 de ani, din comuna Valea Moldovei, a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, la societatea pe care o administrează a fost comis un furt.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 13/14.02.2016, prin forțarea ușii de acces în anexa societăţii, persoane necunoscute au sustras din interior aparatură electronică.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

* La 14.02.2016, ora 11.25, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de un bărbat de 58 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din curtea locuinței sale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că imobilul nu este locuit, partea vătămată locuind în alt imobil situat la câteva sute de metri, în noaptea de 13./14.02.2016, prin forțarea lacătului care asigură rastelul, persoane necunoscute au sustras bunuri în valoare de circa 800 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

* La 15.02.2016, ora 01.15, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de doi tineri, unul de 21 de ani şi celălalt de 22 de ani, ambii din localitate, despre faptul că, au fost ameninţaţi şi agresaţi în faţa unui restaurant din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 15.02.2016, în jurul orei 01.00, tânărul de 21 de ani însoţit de doi prieteni, respectiv cel de 22 de ani şi un alt tânăr din comuna Todireşti, s-a deplasat la un restaurant din municipiul Suceava unde a consumat băuturi alcoolice, iar la plecare, pe aleea dintre restaurant şi terasa exterioară, cei doi au fost ameninţaţi şi agresaţi de alţi doi tineri, unul de 22 de ani şi celălalt de 20 ani, ambii din comuna Dărmănești.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi „ameninţare” ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 14.02.2016, ora 07.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Vadu Moldovei, un bărbat de 56 de ani, din județul Bacău, nu a redus viteza într-o curbă la dreapta, pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil și un copac.
După producerea accidentului, un bărbat de 46 de ani, din comuna Drăgușeni, pasager în autoturism a declarat că nu a suferit leziuni și a plecat de la locul accidentului, iar conducătorul auto s-a deplasat la Postul de poliţie Vadu Moldovei pentru întocmirea documentelor de constatare.
Ulterior, pasagerul a solicitat ambulanța și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 14.02.2016, ora 12.20, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 43 de ani, din judeţul Botoşani, a surprins şi accidentat uşor o femeie, de 63 de ani, localnică, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La 14.02.2016, ora 10.30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Liteni, a oprit pentru control pe strada Calea Sucevei din localitate, mopedul fără numere de înmatriculare sau înregistrare, condus de un bărbat de 46 de ani, localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere, iar mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 14.02.2016, ora 14.41, o patrulă din cadrul Postului de poliție Dornești a oprit pentru control pe DN 17, la ieșirea din localitate, autoturismul condus de o femeie de 50 de ani din municipiul Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 14.02.2016, ora 18.20, un echipaj din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209H, în localitatea Baia, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Fălticeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 37 de ani are permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche