Peste 450 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti în cadrul unor acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

Peste 450 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti în cadrul unor acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilorDin dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, în ultimele 5 zile, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri. În judeţul Suceava, la această acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Transporturi, precum şi alte forţe ale Ministerul Afacerilor Interne (jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul biroului de imigrări). În urma acțiunilor, au fost verificate peste 770 de autovehicule, fiind constate 15 infracțiuni.

La nivelul judeţului Suceava, au fost organizate 53 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 770 de autovehicule.

De asemenea, au fost constatate 15 infracțiuni, dintre care 15 în flagrant delict și au fost aplicate 454 sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.415 lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 14 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acţiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 28.198 lei şi identificate 3 persoane urmărite.

Reamintim că, începând de săptămâna trecută, din ordinul ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează la nivel național, pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016 – siguranța cetățeanului.
Mai nouă Mai veche