VIDEO A început săptămâna „Şcoala Altfel”, 18-22 aprilie 2016A început săptămâna „Şcoala Altfel”, 18-22 aprilie 2016În cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, cu subunităţile din judeţ aferente, a debutat, astăzi, programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” prin vizita elevilor claselor primare din cadrul unor școli la sediile pompierilor militari din Suceava, Fălticeni, Solca, Dolhasca, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei şi Poiana Stampei.

Mii de elevi din tot judeţul sunt așteptați în vizită pe parcursul întregii săptămâni, pentru a petrece câteva ore în compania salvatorilor. Copiii vor cunoaște mai bine tehnica de intervenție din dotare și vor primi informații detaliate despre misiunile de intervenție, prevenire și salvare la care pompierii participă zilnic.

Cu o vreme excelentă în prima zi din săptămână, copiii sosiţi deja la sediul inspectoratului şi al Detaşamentului de Pompieri Suceava au fost foarte activi, receptivi și interesați de informațiile prezentate de pompieri, fie ei servanţi, paramedici, pirotehnişti sau scafandri. Evident, ca de fiecare dată, câinele pompier Olly a fost cel mai bucuros să îi aibă în preajmă pe micuţi, iar aceştia au fost încântaţi de exerciţiile efectuate de patrupedul salvator.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche