Buletin de presă, 14 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 14 aprilie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişi

* La data de 13.04.2016, în jurul orei 09.20, timp ce conducea autoturismul, pe un drum comunal, de pe raza comunei Arbore, un bărbat de 68 de ani, din comuna Poieni Solca, s-a angajat în depășirea unui bărbat de 76 de ani, din localitate, care se deplasa pe lângă bicicletă, în aceeași direcție de mers, însă, pentru a evita coliziunea cu un alt biciclist ce se deplasa din sens opus, a virat ușor dreapta și l-a acroșat și accidentat ușor pe bărbatul de 76 de ani.
Conducătorul auto și victima au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.04.a.c., în jurul orei 10.20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209H, pe raza comunei Baia, o tânără de 22 de ani, din municipiul Fălticeni, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un cap de pod, după care s-a răsturnat.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și a unei tinere de 18 ani, din localitate și rănirea ușoară a altei tinere de 18 ani, din municipiul Fălticeni, ambele pasagere în autoturism.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.04.2016, în jurul orei 15.40, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente faţă de autovehiculul care circula în faţa sa, un tânăr de 19 ani, din județul Neamţ, a intrat în coliziune faţă spate cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 50 de ani, din orașul Frasin.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 50 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Persoană suspectă de producerea unui eveniment rutier identificată de poliţişti

* La data de 09.04.2016, în jurul orei 06.25, Poliția orașului Milișăuți a fost sesizată despre faptul că, pe localității s-a produs un accident rutier soldat cu victime, iar conducătorul unui autoturism a părăsit locul faptei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 06.08, în timp ce conducea atelajul hipo pe DN 2H, pe raza orașului Milișăuți, un localnic de 28 de ani, a fost acroșat în partea din spate de un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
În urma impactului, a rezultat rănirea unui bărbat de 30 de ani, din localitate, pasager în atelajul hipo și vătămarea ușoară a căruțașului.
La 13.04.2016, în urma continuării cercetărilor în cauză, polițiștii au reușit identificarea autorului ca fiind un tânăr de 19 ani, din comuna Vicovu de Jos.
Din cercetări, polițiștii au mai stabilit şi faptul că, un alt tânăr de 24 de ani, din comuna Vicovu de Jos se face vinovat de comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, având în vedere faptul că, cei doi locuiesc în apropiere, sunt cercetați într-un dosar penal și deși cunoștea identitatea conducătorului auto, a ascuns în mod voit acest lucru.
Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 14.04.2016 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propuneri de măsuri preventive.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 13.04.2016, în jurul orei 21.45, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ,,S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, pe raza comunei Baia s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 209H, din comuna Baia, un localnic de 28 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unei locuinţe, fără a rezulta victime omeneşti, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.04.a.c., în jurul orei 22.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, s-a sesizat despre faptul că, pe strada Unirii din localitate, s-a produs o tamponare.
Din primele cercetări, polițiști au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă, un tânăr de 24 de ani, din comuna Fântânele, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un parapet metalic, fără a rezulta victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche