Buletin de presă, 18 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 aprilie 2016 - IPJ SuceavaFaptă de natură cercetată de poliţişti

La 17.04.2016, ora 14.21, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de o localnică, despre faptul că, în jurul orei 14.00, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta fiul său de 9 ani, lăsată neasigurată, la parter, în holul blocului în care locuieşte.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Evenimente rutiere cercetate de poliţie

La 17.04.2016, în jurul orelor 14.15, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2E, în afara localităţii Pârteştii de Sus, datorită vitezei excesive, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Rădăuţi, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat și părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune laterală cu un copac.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dosare penale la regimul rutier

* La 17.04.2016, ora 18.05, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 17.04.2016, în jurul orei 20.15, în timp ce conducea bicicleta pe DN 2H, pe raza localității Horodnic de Jos, un minor de 15 ani, din municipiul Rădăuți, a fost acroșat cu oglinda laterală de un autoturism, care a părăsit locul accidentului.
În urma impactului, minorul a suferit leziuni minore și a fost transportat la spital, necesitând pentru vindecare circa 5-7 zile de îngrijiri medicale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovăția producerii accidentului aparține atât minorului, care nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și nu avea bicicleta echipată regulamentar, cât și conducătorului auto care nu a păstrat pe timpul depășirii o distanță suficientă față de vehiculul depășit.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autoturismului implicat în accident și a conducătorului auto.
Mai nouă Mai veche