Buletin de presă, 7 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 7 aprilie 2016 - IPJ SuceavaAcţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice desfăşurate de poliţiştii suceveni

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

* La data de 06.04.2016, ora 05.30, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 29, pe raza orașului Salcea, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani, din comuna Ostra, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 4,00 metri steri, lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 800 lei, a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Adâncata.

* La data de 06.04.2016, ora 04.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 71 de ani, din comuna Moldovița, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 3,5 metri steri lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 470 lei, a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Marginea.

* La data de 05.04.2016, ora 13.05, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control, pe raza comunei Vama, la intersecţia DN 17, cu DC Miclăuşa, ansamblul auto cu remorcă condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport, acesta declarând faptul că, materialul lemnos provine dintr-o partidă adjudecată de o societate comercială din comuna Vama, iar administratorul firmei se afla în municipiul Suceava.
Autoutilitara a fost condusă la un depozit din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde, în urma inventarierii, specialiştii silvici, au stabilit faptul că, ansamblul auto transporta cantitatea de 29,80 m.c. lemn rotund răşinoase pentru construcţii.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 7.500 lei, a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Vama.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


Fermitate în aplicarea legii

Poliţiştii atrag atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.
Drept dovadă, exemplificăm cu încă două cazuri în care poliţiştii, după documentarea temeinică a cauzelor, au dispus măsuri ferme , conform legii, toţi participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

* La data de 06.04.2016, bărbatul de 43 de ani din comuna Vatra Moldoviței, cercetat în 3 dosare penale, pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier și reţinut pentru 24 de ore, a fost prezentat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
În baza mandatului, bărbatul a fost reîncarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

* La data de 06.04.2016, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și având ca obiect, săvârşirea infracţiunii de „mărturie mincinoasă”, constând în aceea că, în cadrul unui alt proces penal privind comiterea infracțiunilor de tentativă la omor, violare de domiciliu şi distrugere, fapte comise la data de 17.06.2014, orele 20.00, pe raza satului Gulia din orașul Dolhasca, mai mulți martori, rude ale inculpaţilor, toţi din oraşul Dolhasca, au făcut declaraţii mincinoase cu privire la săvârşirea infracţiunilor pentru care sunt judecaţi inculpaţii, în scopul de a-i deresponsabiliza pe aceştia.
Astfel, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost conduse la sediul I.P.J Suceava, pe bază de citaţii şi mandate de aducere 15 persoane, la final, 9 dintre acestea cu vârste între 27 și 51 de ani, toate din orașul Dolhasca, fiind reținute pentru 24 de ore și încarcerate în arestul I.P.J Suceava, pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
Cercetările continuă, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia, celor care nesocotesc normele legale, că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.


Evenimente rutiere cercetate de poliţie

* La data de 06.04.2016, în jurul orei 16.35, în timp ce conducea motoscuterul pe DN 2E, un bărbat de 79 ani, din comuna Cacica, ce nu posedă permis de conducere și fără a purta cască de protecție, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj și nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei, condusă regulamentar de un bărbat de 29 de ani din comuna Şcheia, intrând în coliziune laterală cu aceasta, după care a fost proiectat pe partea carosabilă.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 79 de ani, care a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ulterior, la 07.04.2016, în jurul orei 00.20, urmare a leziunilor suferite, bărbatul de 79 de ani a decedat. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 06.04.2016, în jurul orei 13.35, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată de Spitalul Județean Suceava despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat de 37 de ani, din comuna Panaci, victima unui accident rutier produs pe raza localității Păltinoasa.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 06.04.2016, în jurul orei 09.15, în timp ce conducea motociclu, pe DN 17, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Suceava, la ieşirea din sensul giratoriu, din cauze necunoscute, bărbatul de 37 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit carosabilul, răsturnându-se pe acostament.
Din cauza leziunilor suferite, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

* La data de 06.04.2016, ora 20.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, un tânăr de 25 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a acroșat un atelaj hipo neînregistrat, neechipat corespunzător pe timp de noapte și condus de un localnic de 43 de ani, care se deplasa în aceeași direcție de mers, pe un sector de drum unde circulația căruțelor este interzisă.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a căruțașului.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru conducătorul auto și de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul atelajului hipo, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 06.04.2016, ora 19.05, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un localnic de 28 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 07.04.2016, în jurul orei 00.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe str. Mihai Viteazul din municipiul Rădăuţi, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 07.04.2016, ora 02.46, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Mihail Kogălniceanu, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 26 ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, unde, în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche