Țigări în valoare de peste 67.000 de lei confiscate la frontiera de nord

Țigări în valoare de peste 67.000 de lei confiscate la frontiera de nordPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în P.T.F. Siret și la frontiera verde, cantitatea de 9.700 pachete țigări, în valoare de peste 67.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* Ieri, 17 aprilie a.c., în jurul orei 18.30., în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat P. Larysa, în vârstă de 28 de ani, de cetățenie ucraineană, călătorind cu un microbuz marca Renault Master.
În baza unui plan comun de acțiune, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele de serviciu Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul microbuzului, cantitatea de 2700 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de aproximativ 4.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Totodată, microbuzul marca Renault Master în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un loc special amenajat pentru transportul țigărilor.
Față de persoana în cauză s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 17.04.2016.

* De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Valea Vișeului și Sarasău au descoperit, abandonate în vegetaţie, 14 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 7.000 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de peste 63.000 lei.
În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră fac verificări specifice în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche