VIDEO Peste 12.000 de pachete ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră la Izvoarele SuceveiVIDEO Peste 12.000 de pachete ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră la Izvoarele Sucevei* Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 12.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 123.000 lei.
* Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autoturism de teren, în valoare de 13.500 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În data de 4 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 00.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe comunicația Izvoarele Sucevei-Ghicea, la aproximativ 1 km de frontiera de stat, un autoturism de teren marca Mitsubishi, condus de cetăţeanul român Neculai H., de 45 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.
Cu ocazia controlului, lucrătorii noștri au observat în interiorul autoturismului un colet cu țigări, fapt pentru care au procedat la cercetarea zonei iar în apropiere au mai fost descoperite încă 7 colete care conțineau țigări din același lot.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii bărbatului, autoturismului și țigărilor la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 12.250 pachete ţigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de 122.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar cetățeanul român este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.


Comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche