Buletin de presă, 20 iunie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 19.06.2016, în jurul orei 04.00, în timp ce conducea motoscuterul pe DC Valea Moldovei, în interiorul comunei Valea Moldovei, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a lipsei de experienţă în conducere, un localnic de 21 de ani, ce nu posedă permis de conducere și aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-un pârâu, autoaccidentându-se ușor.
Conducătorului motoscuterului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 19.06.2016, ora 14.21, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 29, în interiorul comunei Dumbrăveni, la intersecţia cu DJ 208B Siminicea, un localnic de 49 de ani, a efectuat un viraj la stânga şi nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 18 ani, care, pentru a evita impactul, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din județul Botoșani.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 18 ani şi a unei femei de 36 ani din județul Botoșani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 42 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 19.06.2016, ora 21.05, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a identificat abandonat pe raza comunei Vicovu de Sus un autoturism care părăsise partea carosabilă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa pe DN 2H din direcția Vicovu de Jos către comuna Gălănești, un localnic de 29 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a părăsit partea carosabilă, după care, a abandonat autoturismul și a părăsit locul faptei.
Conducătorul auto a fost căutat de polițiști la domiciliu și pe raza comunei, însă acesta nu a putut fi identificat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării conducătorului auto și stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.


Atenţie la furturile din autoturisme !

La data de 19.06.2016, ora 16.35, Poliția municipiului Suceava, a fost sesizată de un localnic de 34 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care a lăsat la vedere, în interiorul autoturismului parcat în jurul orei 14.00, pe o stradă din municipiul Suceava, geanta soției cu diverse bunuri, persoane necunoscute au spart geamul unei portiere și au sustras-o, valoarea prejudiciului urmând a fi precizată ulterior de către partea vătămată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Având în vedere că în perioada următoare tot mai mulţi turişti se vor afla pe raza judeţului cu ocazia sărbătoririi Zilelor Sucevei şi mulţi suceveni vor petrece momente de relaxare la iarbă verde sau în staţiunile montane, poliţiştii recomandă câteva sfaturi pentru siguranţa autovehiculelor şi bunurilor dumneavoastră.
 - Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi, eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere; cuplaţi alarma şi verificaţi dacă roata de rezervă şi portbagajul sunt asigurate corespunzător;
    - Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
    - Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vor tenta hoţii să vă spargă vehiculul.
    - Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
    - Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.
    - Folosiţi un sistem de blocare a volanului şi pedalelor sau un întrerupător electric general montat într-un loc ascuns.
    - Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine).
    - Nu lăsaţi niciodată cheile în contact, indiferent de marca maşinii dvs.! Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
    - Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!!!
    - Supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.

NU UITAŢI!!!

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

ATENŢIE!!!
    - Dacă auziţi un sistem de alarmă, nu treceţi nepăsător mai departe. Gândiţi-vă că ar putea fi autoturismul dvs!
    - Nu folosiţi „autostopul”, iar conducătorii auto să evite transportul persoanelor „de ocazie”!
    - În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu umblaţi în maşină ( puteţi distruge urmele), ci sesizaţi Poliţia!
    - Nu rămâneţi indiferenţi dacă observaţi persoane suspecte la alte autoturisme!
Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturaţi-vă POLIŢIEI în lupta împotriva infractorilor!!!

112 - MEREU LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ!!
Mai nouă Mai veche