Persoană înecată în râul Dorna, 22 iunie 2016

Persoană înecată în râul Dorna
22.06.2016, ora anunţării la 112 - 14:41

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale, o barcă pneumatică şi un echipaj SMURD, în urma unui apel sosit pe numărul unic de urgenţă 112, care menţiona faptul că două persoane au căzut în râul Dorna, pe raza municipiului Vatra Dornei, şi au nevoie de ajutor.
La sosirea salvatorilor, una dintre persoane era ieşită pe malul apei, fără probleme deosebite, şi din declaraţiile sale, cei doi bărbaţi au venit la râul Dorna, să facă un grătar, după care colegul său, a intrat în râu, să se răcoroască. Apa care curgea cu putere a început să-i pună probleme, iar bărbatul aflat pe mal i-a sărit în ajutor. Din păcate, nu a reuşit să-l prindă şi a renunţat, ieşind şi el cu greu din apă.
Trupul victimei, a fost găsit în aval, blocat în mijlocul albiei râului Dorna. Cu ajutorul accesoriilor specifice, pompierii militari au recuperat bărbatul şi l-au adus la mal, unde a fost preluat de echipajul SMURD, ajutat de un echipaj SAJ, şi s-au început manevre de resuscitare. Din păcate, după aproximativ o oră de efort susţinut pentru a-l readuce la viaţă, personalul Serviciului de Ambulanţă Judeţean a declarat decesul victimei, în vârstă de 42 de ani.
Mai nouă Mai veche