Buletin de presă, 18 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 17.07.2016, între orele 06.00-10.30, un minor, de 17 ani, din comuna Mălini, fără a poseda permis de conducere, în timp ce se conducea un autoturism înmatriculat în Italia, din direcția Văleni Stînișoara către Mălini nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens și a intrat cu partea laterală stânga în coliziune cu un cap de pod situat pe sensul său de deplasare după care s-a răsturnat în șanțul din dreapta.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și vătămarea corporală gravă a pasagerului situat pe scaunul din dreapta față, un tânăr, de 17 ani, din aceeași localitate, care a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Suceava.
În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

La 17.07.2016, în jurul orei 07.10, un tânăr, de 26 ani, din comuna Vorniceni, județul Botoşani, în timp ce conducea autoturismul, în interiorul localităţii Păltinoasa, datorită oboselii, a aţipit, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens rulând pe acostament, intrând în coliziune laterală cu un parapet şi apoi cu gardul unei locuinţe.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto și a unei tinere, de 22 ani şi a unui bărbat, de 18 ani, ambii din orașul Gura Humorului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La 17.07.2016, ora 16.35, un bărbat, de 20 ani, din comuna Pătrăuți, în timp ce conducea autoturismul, în interiorul localității Horodnic de Sus, datorită neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu apă, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 29 ani, localnic.
În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autoturisme, rănirea ușoară a celor doi conducători auto precum și a unei tinere, de 28 ani, localnică, și a unui bărbat, de 18 ani, din comuna Pătrăuți.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltate probe biologice de sânge.

La 17.07.2016, în jurul orei 16.00, în localitatea Vama, un bărbat, de 29 ani, din comuna Florești, județul Cluj, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a păstrat distanța regulamentară faţă de autoturismul ce rula în faţa sa, condus de un bărbat, de 39 ani, din municipiul Iași, intrând în coliziune.
În urma coliziunii celor două autoturisme a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei, de 32 ani, din municipiul Iași, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 39 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar au fost conduși la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde s-au recoltat probe biologice de sânge.



Dosare penale la regimul rutier

La 17.07.2016, ora 07.08, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 că pe strada Roșu din localitate a avut loc o tamponare auto, iar unul dintre conducătorii auto este sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că un tânăr, de 25 ani, din municipiul Cluj Napoca, în timp ce conducea autoturismul, datorită stării avansate de ebrietate a adormit la volan, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune laterală cu un microbuz condus regulamentar de un bărbat, de 59 ani, din comuna Şaru Dornei.
Întrucât conducătorul auto de 25 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul microbuzului a fost testat cu aparat etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

La 18.07.2016, în jurul orei 01.41, polițiștii oraşului Vicovu de Sus au fost sesizați că pe strada Drumul Nou din oraşul Vicovu de Sus circulă un autoturism, al cărui conducător este sub influenţa băuturilor alcoolice.
S-a procedat la efectuarea de verificări specifice, ocazie cu care în jurul orei 02.05, pe strada Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, a fost identificat autoturismul, care se deplasa pe direcţia comuna Vicovu de Jos spre comuna Straja, condus de un bărbat, de 33 de ani, localnic.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la Spitalul Municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


Faptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 18.07.2016, ora 03.38, un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Dolhasca, a sesizat cu privire la faptul că în noaptea de 17/18.07.2016, persoane necunoscute au spart autoturismul proprietate personală.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că autoturismul era parcat pe str. Școlii din localitatea de domiciliu a apelantului, iar persoane necunoscute au spart cu o piatră geamul lateral stânga-față al portierei, sustrăgând de pe scaunul dreapta-față o poșetă ce conținea suma de aproximativ 1.500 de lei, şi mai multe documente personale, aflate într-un portofel.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a infracţiunii de furt calificat.
Mai nouă Mai veche