Buletin de presă, 31 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 31 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 29.07.2016, ora 11.40, pe str. Crișan din municipiul Rădăuți, un bărbat, de 43 ani din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul, a efectuat manevra de mers înapoi și nu a observat că un minor, în vârstă de 4 ani și 10 luni, localnic, a ieșit în drumul public cu o bicicletă cu roți ajutătoare , acroșându-l cu partea din stânga spate. Minorul a suferit leziuni uşoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 29.07.2016, ora 16.00, o femeie, de 28 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Aleea Jupiter din localitatea de domiciliu, a surprins şi accidentat ușor pe un bărbat, de 67 ani, localnic, care a traversat strada în calitate de pieton prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l., iar ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La spitalul Judeţean Suceava victima a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice declarând verbal că a consumat alcool .

La data de 29.07.2016, ora 18.03, pe D.N. 17, comuna Poiana Stampei, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea autoturismul, într-o curba deosebit de periculoasă la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a derapat, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Bucureşti, care circula regulamentar din sens opus.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unei femei, de 56 de ani, din municipiul București, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 59 de ani.
Ambii conducători au fost testaţi cu aparat etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, dar au fost conduşi la Spitalul Vatra Dornei unde li s-a u recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 29.07.2016, în jurul orei 21.45, un bărbat, de 43 ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea scuterul, pe strada Ștefan cel Mare, din localitatea de domiciliu, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, pe fondul neatenţiei şi a starii de ebrietate, a acroşat față-spate autoturismul, condus regulamentar de un bărbat, de 43 ani, localnic, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului mopedului.
Ambii participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul mopedistului și negativ în cazul conducătorului auto, ambii fiind conduşi la Spitalul orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 30.07.2016, în jurul orei 08.00, pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat, de 25 de ani, din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea autoutilitara, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul condus în fața sa de un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, intrând în coliziune față spate cu acesta, în momentul în care bărbatul de 66 de ani, a oprit mașina pe partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 66 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 30.07.2016, în jurul orei 13.30, un bărbat, de 48 ani, din comuna Pătrăuți, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, în zona trecerii de pietoni din apropierea intersecției în sens giratoriu cu strada Traian Vuia, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior, bărbatul, a refuzat să-și dea consimțământul în vederea examinării și recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 30.07.2016, în jurul orei 16.15, pe strada Ciprian Porumbescu, din orașul Gura Humorului, un bărbat, de 77 ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea autoturismul, din cauza neasigurării corespunzătoare la manevra de întoarcere de pe un sens pe celălalt, a fost acroşat din spate de autoturismul, condus de un bărbat, de 20 ani, localnic, care circula în aceeaşi direcţie.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 77 de ani, precum și a unei femei, de 86 ani, din municipiul București, pasageră în acelaşi autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 30.07.2016, ora 18.55, pe DC 43, în orașul Cajvana, un bărbat, de 18 ani, localnic, în timp ce conducea mopedul, într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune faţă în spate cu un autoturism, care staţiona regulamentar.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului mopedului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întrucât conducătorul mopedului nu este deţinător de permis de conducere, faţă de acesta s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere auto fără permis”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „vătămare corporală din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.07.2016, în jurul orei 19:20, pe strada Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, un bărbat, de 42 de ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul, condus de un bărbat, de 33 ani, din comuna Putna, care se deplasa din sens opus şi cu un alt autoturism, condus un bărbat, de 27 ani, din comuna Putna, care circula în spatele primului autoturism acroşat.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui bărbatului de 42 de ani, precum și a celui de 27 de ani.
Conducătorul auto de 33 de ani şi cel de 27 de ani, au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul vinovat de producerea evenimentului, a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


Acţiune desfăşurată de poliţişti

În perioada 26-28.07.2016, efectivele de Biroului de combaterea a delictelor silvice, ale birourilor , formațiunilor de ordine publică, ale secțiilor de poliție rurală din cadrul polițiilor municipale și orășenești, dar și ale posturilor de poliție arondate subunităților, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii, tăierii, transportului, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.
În cadrul acţiunii au fost constatate 7 infracţiuni, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.100 lei, totodată a fost confiscat 10.37 mc material lemnos în valoare de 2696 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 29.07.2016, în jurul orei 14.30, un bărbat, de 50 ani, din comuna Mălini, în timp ce conducea autoturismul, pe raza satului Brădățel, din comuna Horodniceni, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un atelaj hipo condus regulamentar de un localnic. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.
Cu ocazia legitimării, s-a constatat faptul că conducătorul auto, prezenta halenă alcoolică și avea un limbaj incoerent, motiv pentru care a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat acest lucru. În consecință, a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool.
Fiind verificat în baza de date, s-a constatat faptul că, permisului de conducere al bărbatului de 50 de ani, figurează ca fiind reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 29.07.2016, ora 17.00, polițiștii orașului Frasin în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza localității Stulpicani, l-au identificat pe un bărbat, de 38 ani, din comuna Ostra, care în timp ce conducea autoturismul, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind ud, a derapat părăsind partea carosabilă fiind proiectat în gardul unui imobil.
Până la ajungerea organelor de poliție la fața locului părțile s-au împăcat, însă conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,59mg/l alcool pur în aerul respirat.
Ulterior a fost condus la Spitalul orășenesc Gura Humorului ocazie cu care i s-au prelevat probe biologice, conform procedurii în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La data de 29.07.2016, ora 18.30, pe D.N.2 E, la intersecția cu DC neclasificat, pe raza comunei Marginea, a fost oprit pentru control autoturismul, condus de un bărbat, de 82 ani, localnic.
În urma verificării autorizației de circulație provizorie, s-a constatat că termenul de valabilitate este expirat din 15.01.2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
La data de 29.07.2016, ora 19.45, pe str. Pietrari, din municipiul Fălticeni a fost oprit pentru control autoturismul, condus de un bărbat, de 20 ani, domiciliat în comuna Cornu Luncii, care emana halenă alcoolică.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,“conducerea pe drumurile publice ale unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.

La data de 29.07.2016, ora 23.15, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Mălini fiind în serviciul de patrulare pe raza comunei Cornu Luncii, au procedat la oprirea în trafic, a unui autovehicul
Fiindu-i solicitate documentele personale şi ale autovehiculului, s-a stabilit faptul că la volan se afla un bărbat, de 20 ani, din comuna Cornu Luncii. Acesta a afirmat faptul că permisul de conducere i-a fost reţinut în aceeaşi zi, la ora 20.26, de un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, întrucât a fost surprins conducând autovehiculul susmenţionat având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i întocmit dosar penal.
În cauză, i s-a eliberat dovada, ora 20.26, fără drept de circulaţie.
Conducătorul auto declară faptul că întrucât nu a avut la cine apela să-i conducă maşina până la domiciliu, în satul Păiseni, a condus-o chiar el, deşi i s-a adus la cunoştință că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la soluţionarea cauzei.
Conducătorul auto, a fost din nou testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,3 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 30.07.2016, ora 00.35, patrula Secției 13 rurale Bălcăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind controlul traficului rutier, pe D.J. 209D în comuna Calafindești, a oprit pentru control autoturismul, condus de un bărbat, de 24 de ani, localnic.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 30.07.2016, în jurul orei 15.11, un echipaj format din polițiști din cadrul Poliției Orașului Salcea și ai Postului de Poliție Dumbrăveni, au identificat și oprit în trafic, pe strada Calea Sucevei din localitatea Plopeni, un autovehicul, condus de un bărbat, de 62 ani, din municipiul Suceava,
Întrucât conducătorul auto, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.07.2016, ora 23:40, polițiștii, au oprit pentru control, pe DC 65 din localitatea Corocăiești, comuna Verești, autoturismul, condus de un bărbat, de 21 ani, localnic.
Conducătorul auto a prezentat polițiștilor documentele autoturismului, precum și un permisul de conducere provizoriu, acesta precizând că nu posedă permis de conducere în România, dar că posedă permis de conducere provizoriu eliberat în Anglia, cu care poate circula doar în Anglia.
S-a procedat la verificarea conducătorului auto în baza de date, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.


Ţigări de contrabandă cconfiscate de poliţişti

La data de 30.07.2016, ora 08.45, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit în trafic pe DN2E, pe raza localității Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat, de 39 ani, din comuna Seaca, jud. Olt.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în interior au fost găsite un număr de 1890 pachete țigări, fără a avea aplicat timbru fiscal, în valoare de circa 22.680 lei, pentru care conducătorul auto nu poseda documente legale de transport.
Autoturismul, a fost indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 30.07.2016, în jurul orei 19.50, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Siret, a oprit pentru control, pe str. Parcului din localitate, autoturismul condus de un bărbat, de 51 ani, din comuna Pîrteștii de Jos.
În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, în interior au fost identificate un nr. de 554 pachete țigări de contrabandă, fără însemne de accizare, de proveniență extracomunitară.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliției Orașului Siret.
Țigaretele de contrabandă în valoare de aproximativ 5.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, urmând a se dispune procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 30.07.2016, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Pojorâta, au fost sesizați de un bărbat, de 76 ani, localnic, despre producerea unui furt din locuință.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat că în 28.07.2016, în intervalul orar 20:00-21:00, persoane necunoscute au pătruns în curtea proprietății persoanei vătămate, după care au pătruns în interiorul unei anexe, ușa de acces fiind închisă dar neasigurată, de unde au sustras de un motoferăstrău mecanic.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate, sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Mai nouă Mai veche