VIDEO Salvare persoană căzută în fântână - Moara Nica, 30 iulie 2016VIDEO Salvare persoană căzută în fântână - Moara Nica, 30 iulie 2016Salvare persoană căzută în fântână
30.07.2016, ora anunţării la 112 - 17:13

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare şi ambulanţa SMURD C TIM - terapie intensivă mobilă) pentru salvarea unei persoane, cunoscută cu probleme psihice, care era căzută în fântâna propriei gospodării, din satul Moara Nica, comuna Moara.
La sosirea salvatorilor, bărbatul era conştient şi se afla pe fundul fântânii, la o adâncime de aproximativ 5 metri.
Un pompier militar a coborât în fântână şi a asigurat victima. Deşi procedura este de a extrage întâi salvatorul şi apoi victima, din cauza faptului că bărbatul intrase în hipotermie, s-a luat decizia ca acesta să fie extras primul.
După ce a fost adusă la suprafaţă, victima în vârstă de 68 de ani a fost preluată de echipajul pompierilor SMURD C TIM pentru evaluare medicală. După acordarea primului ajutor medical, salvatorii au transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Misiunea pompierilor s-a încheiat cu succes la ora 17:50.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche