Buletin de presă, 16 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 16 august 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 15.08.2016, ora 12.20, în timp ce conducea bicicleta la ieșirea dintr-o parcare pe DJ 178A din comuna Todirești, un minor de 15 ani, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei conduse regulamentar de un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 16.08.2016, ora 01.46, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă, pe DN 2H, la intrarea în comuna Putna, un bărbat de 40 de ani, din orașul Vicovu de Sus a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a acroșat autoturismul condus de o tânără de 19 ani, din comuna Putna.
În urma impactului, ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, iar o tânără de 20 de ani din comuna Straja, pasageră în autoturismul care circula regulamentar, a suferit leziuni minore.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tinerei de 19 ani și de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pentru bărbatul de 40 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 15.08.2016, ora 23.40, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 53 de ani, despre faptul că, în jurul orelor 22.30, persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care în seara zilei de 15.08.2016, ora 22.30, a lăsat neasigurată bicicleta pe partea exterioară a porții unui imobil și a intrat în interior, persoane necunoscute i-au sustras-o, prejudiciul fiind de circa 300 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Având în vedere că pe timpul verii, tot mai mulţi oameni aleg ca în activităţile zilnice să se deplaseze cu bicicleta, poliţiştii sucevenii vă recomandă următoarele sfaturi preventive pentru a vă feri de un posibil furt:
  • asiguraţi tot timpul bicicleta dumneavoastră împotriva furtului, chiar dacă este lăsată pe scara blocului, în apropierea locuinţei, în uscătorii sau în faţa magazinului de unde vă faceţi cumpărăturile;
  • dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt;
  • legaţi cadrul cu roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă, etc.);
  • nu vă lăsaţi bicicletele decât în locuri special amenajate;
  • în coşul bicicletei nu vă lăsaţi diferite bunuri ori bagaje;
  • păstrează factura și poze cu bicicleta, notează-ți seria cadrului pentru a putea fi identificată și pentru a ne ajuta in procesul de recuperare. Cu seria cadrului, putem verifica dacă bicicleta ta nu a fost vândută în piețele din oraș.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 15.08.2016, ora 19.10, un echipaj din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Baia, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 19 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 15.08.2016, orele 23.31, Secţia 9 Poliţie Rurală Moara a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe DJ 178, în fața unui imobil din comuna Bălăceana a avut loc o tamponare.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 15.08.2016, în jurul orei 23.00, un bărbat, de 39 de ani, din comuna Pârteștii de Jos, a condus mopedul înregistrat și fără să dețină permis de conducere, pe DJ 178, din direcția Bălăceana – Humoreni, iar în momentul în care, a ajuns în fața unei locuințe din comuna Bălăceana, a acroșat un autoturism parcat pe partea dreaptă a drumului, producându-i avarii.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche