Buletin de presă, 2 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 2 august 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 01.08.2016, ora 07.25, un bărbat, de 68 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe str. Ana Ipătescu din localitate, dinspre str. Ştefan cel Mare, nu a acordat prioritate și a accidentat o femeie, de 30 de ani, din comuna Ipotești, care era angajată în traversarea străzii pe la trecerea pentru pietoni.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost transportată la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, dar nu a rămas internată.
Conducătorul auto și pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

La 01.08.2016, ora 14:20, un bărbat, de 37 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, în afara localității Cornu Luncii, din direcția Cornu Luncii – Spătărești, pe fondul oboselii, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp electric, situat pe partea stângă a drumului, având în vedere direcția sa de deplasare.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei, de 71 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași, și a unui minor, de 4 ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov, ambii pasageri în autoturism, care au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Municipal Fălticeni. Ambele victime au fost transferate la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

La 01.08.2016, în jurul orei 18.30, un bărbat, de 52 ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea ansamblul de autovehicule compus dintr-un autotractor și o remorcă, fără a fi încărcat, pe DN 17, din direcţia Suceava spre Vatra Dornei, pe raza localităţii Vama, într-o curbă periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător şi în rampă, datorită faptului că rula cu viteză excesivă, a derapat şi a lovit parapetul metalic de pe partea stângă a drumului, având în vedere direcţia sa de deplasare, după care s-a răsturnat în decor.
În urma accidentului a rezultat distrugerea parapetului metalic pe o lungime de 15,70 m, avarierea autovehiculului şi rănirea conducătorului auto care a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital.
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto rezultatul a fost de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe de sânge pentru determinarea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 01.08.2016, ora 13.38, polițiștii S.P.R. 4 Gălăneşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, că pe D.N. 2 E, în comuna Bilca, a avut loc un accident de circulație, soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un moped și un autoturism, iar conducătorul mopedului a fugit de la fața locului.
În afara carosabilului, pe DN 2 E, în comuna Bilca, pe partea dreaptă, direcţia de mers Vicovu de Jos spre Vicovu de Sus, a fost identificat un autoturism, avariat în partea dreapta spate.
A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, din municipiul Suceava, care a declarat faptul că în timp ce se deplasa pe drumul mai sus menționat a fost acroșat din spate de către un moped, iar ulterior conducătorul acestuia a fugit de la fața locului.
S-a stabilit faptul că mopedul a fost condus de către un minor, de 16 ani, din comuna Vicovu de Jos, iar fiind verificat în baza de date, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule.
Totodată, mopedul, condus de acesta nu avea plăcuțe de înregistrare, iar din verificări s-a stabilit faptul că nu este înregistrat.
În urma accidentului, nu au fost victime, rezultând doar avarierea ambelor autovehicule.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche