Buletin de presă, 26 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 26 august 2016 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 25.08.2016, în jurul orei 23.04, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D, din direcţia comuna Adâncata spre comuna Hănţeşti, o tânără de 22 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a drumului public.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.08.2016, ora 11.50, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoturismul în faţa unui magazin din comuna Bosanci, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Suceava nu s-a asigurat corespunzător și a accidentat ușor o localnică de 71 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.08.2016, în jurul orei 12.55, în timp ce conducea atelajul hipo neînregistrat, pe DN 2E, la intersecţia cu DJ 209C, în afara localităţii Berchişeşti, un bărbat de 76 de ani, din comuna Berchişeşti, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga și a acroșat autoutilitara condusă regulamentar de o femeie de 61 de ani, din comuna Valea Moldovei, oprită pentru a se asigura la pătrunderea pe DN 2E, după care, cabalina s-a speriat şi nu a mai putut fi ţinută sub control, atelajul hipo rulând pe contrasens circa 10 m, după care, a lovit cu roata stâlpul de susţinere a traversei de gabarit.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei de 69 de ani, din comuna Berchișești, pasageră în atelajul hipo, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, conducătorului atelajului hipo i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.08.2016, ora 18.05, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul George Enescu, din municipiul Suceava, ajungând la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 42 de ani, din județul Iași, a surprins şi acroşat ușor un minor de 7 ani, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni, în fugă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 25.08.2016, ora 23.55, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Bosanci, un autoturism, ocazie cu care, pe scaunul şoferului nu a fost identificată nici o persoană.
În interiorul mașinii, pe scaunul din dreapta faţă a fost identificată o femeie de 40 de ani, din localitate, iar pe bancheta din spate, fiul acesteia și doi minori de 2 și 4 ani.
Din primele cercetări și din audierea femeii, polițiștii au stabilit faptul că, aceasta a condus autoturismul, deși nu figurează ca fiind posesoare de permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.08.2016, ora 17.00, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea și a Postului de poliție Dornești a oprit pentru control pe raza comunei Satu Mare, mopedul condus de un localnic, de 47 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.08.2016, ora 21.20, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe DN 17, pe raza localităţii Vama, a avut loc un accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa în calitate de pieton, pe DN 17 din direcţia Vatra Dornei spre Suceava, pe partea dreaptă a carosabilului, un bărbat de 78 de ani, din comuna Moldoviţa, a fost accidentat din spate de un autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul faptei.
Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea urmelor acestuia”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autoturismului implicat în accident și a conducătorului acestuia.


Material lemnos confiscat de către poliţişti

La 25.08.2016, ora 19.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza comunei Hănţeşti, atelajul hipo condus de un localnic de 59 de ani, care transporta material lemnos, fără documente legale de provenienţă și transport.
În cauză au fost sesizați specialiștii silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal 1 m.c. lemn de foc de esență carpen.
Materialul lemnos în valoare de 130 lei, a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Adâncata, iar conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional, conform Legii nr.171/2010.


Faptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 25.08.2016, ora 10.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 46 de ani, despre faptul că, la 24.08.2016, persoane necunoscute, i-au sustras din interiorul autoturismului o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei care, în cursul zilei, în intervalul orar 13.30 - 14.00 și-a parcat autoturismul în fața unui hotel din Suceava, însă a lăsat geamurile de la portiere întredeschise, persoane necunoscute au forțat sistemul de închidere și din interior au sustras suma de 6.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ; obiceiul de a încuia în torpedou banii , atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.
Mai nouă Mai veche